Pisteet ja palkinnot

Huippupisteet Bariccin Rosso di Montalcinolle Decanterilta

Baricci Rosso di MontalcinoRosso di Montalcinon vuosikerta 2015 on poikkeuksellisen hyvä, kenties paras kymmeneen vuoteen.  Arvovaltainen viinilehti Decanter listasi viimeisimmässä numerossa (August 2017)  Montalcinon parhaat Rossot ja Baricci oli komeasti ykkösenä 95 pisteellä. Lehden arvioija Richard Baudains kuvailee viiniä seuraavasti: “Lovely floral nose. Ripe palate, great intensity and balance. Black fruit, a touch of almonds in the finish.  Very young, vibrant, a great example of the vintage.”

Mitäpä tähän lisäämään muuta kuin, että innolla odotamme saman vuosikerran Brunelloa.

Tätä herkkua on mahdollisuus maistaa Tampereen Viinikylässä 24.-29.7.2017

 

Baricci luottaa perinteisiin viininvalmistuksessaan

Bariccin viinitila  sijaitsee arvostetulla Montosolin kukkulalla Montalcinon pohjoispuolella. Tila omistaa 12 hehtaaria maata, joista 5 hehtaaria on viinitarhoja.

Nello Baricci aloitti viininviljelijänä vuonna 1955, aikana jolloin Brunellon tuotanto oli vielä erittäin vähäistä. Baricci on vuonna 1967 perustetun Consorzio del Vino Brunello di Montalcinon yksi 26 perustajajäsenestä (jäsen numero 1). Tällä hetkellä tuottajia kuuluu Consorziooon yli 220. Nello Baricci toi Consorziossa kuuluviin pientuottajien äänen ja edisti toiminnallaan Brunellon nousua yhdeksi maailman arvostetuimmaksi appellaatioksi.

Tilan ensimmäinen Brunello tuli myyntiin 1971 ja ensimmäinen Rosso di Montalcino vuonna 1968. Tällä hetkellä tilaa pyörittävät Nellon lapsenlapset Federico ja Francesco Buffi.

Baricci tuottaa viiniä perinteisellä, Brunellon maailmanmaineeseen kantaneella tavalla ja tilan viinit ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja ylistäviä mainintoja viinialan lehdissä ja oppaissa. Tila tuottaa keskimäärin 13 000 pulloa Brunelloa ja 18 000 pulloa Rosso di Montalcinoa vuodessa. Bariccin Rosso di Montalcino on ns. Baby Brunello eli viini tehdään 100% Sangiovesestä kuten Brunellokin. Rosson pullottamisen ollessa ajankohtaista tuottaja tekee päätöksen, mistä tynnyristä milloinkin otetaan viini Rossoon ja mitkä jätetään kypsymään kauemmin Brunelloksi. Baricci on ainoa Montosolin kukkulan tuottajista, joka tekee Rossoa; kaikki muut käyttävät arvostetun alueen rypäleet Brunellon tuotantoon.