Tarina

Yrityksen taustaa

Viinitukku Delicatus on perustettu rakkaudesta ja intohimosta viiniä kohtaan

Viini-innostukseni ja -harrastukseni sai alkunsa jo opiskeluaikoina 1980- ja 1990-luvuilla, jolloin silloisen poikaystäväni ja sittemmin aviopuolisoni kanssa analysoimme innokkaasti erilaisia opiskelijabudjettiin sopivia viinejä kuvailun ja pisteytyksen kautta. Se oli vielä hyvinkin vaatimatonta harrastustoimintaa se.

Suurimman aha-elämyksen viinien laatueroista sekä viinin ja ruuan yhdistämisestä koin maistaessani ensimmäistä kertaa todella hyvää valkoviiniä – 1er Cru Chablis’ta – mieheni valmistaman herkullisen kuha-annoksen kanssa. Tuon aterian hän loihti maisteriksi valmistumiseni kunniaksi. Se illallinen muutti käsitykseni valkoviineistä.

Harrastuksesta pikkuhiljaa kohti yrittäjyyttä

Viinitukku Delicatus tarinaViiniharrastus muuttui astetta vakavammaksi lomaillessamme vuonna 2000 Bordeaux’ssa. Viinitilavierailut ja erilaisten viinien maistaminen olivat mitä mukavin tapa viettää lomaa. Bordeaux’sta tilasimme ensimmäisen kerran viiniä suoraan tilalta itsellemme sekä muutamille kavereille ja sukulaisille.

Kesän 2000 jälkeen lomamatkamme suuntautuivat pääsääntöisesti viinialueille eri puolella Eurooppaa etsiessämme lisää tiloja, joista tuoda maahan viiniä omaan, ystävien sekä ystävien ystävien ja tuttavien käyttöön.

Vuonna 2014 mieheni siirtyi tutkijatohtorin työstä täysipäiväiseksi viinialan ammattilaiseksi perustamalla Viroon rekisteröidyn verkkokaupan (viinimestarit.com), jonka kautta suomalaiset kuluttajat ovat voineet ostaa mm. harrastustoiminnan aikana löytämiämme herkullisia eurooppalaisten pientuottajien viinejä. Aika ajoin meiltä kysyttiin, voisiko viinejä saada anniskelumyyntiinkin, ja niinpä perustin syksyllä 2016 Viinitukku Delicatus Oy:n. Yritys sai tukkumyyntiluvan vuoden 2016 lopussa.

Viinitukku Delicatus tarjoaa suomalaisten ravintoloiden asiakkaille herkullisia ja kohtuuhintaisia makuelämyksiä

Koska tuottajiemme valmistusmäärät ovat pieniä, emme usko niiden volyymin riittävän laajamittaiseen jakeluun Alkon kautta. Tämän vuoksi ravintolat muodostavat pääkohderyhmämme. Olemme valinneet valikoimiimme myyntimenestyksen ja asiakaspalautteiden perusteella viinejä, jotka maistuvat suomalaisille ja joiden uskomme hinta-laatusuhteensa puolesta kiinnostava myös potentiaalista asiakaskuntaamme. Valikoimaa on tarkoitus kasvattaa ja hienosäätää asiakkaiden tarpeita ja toiveita kuunnellen.

Viinitukku Delicatus Oy:n olemassaolo perustuu siihen uskomukseen, että suomalaiset kuluttajat ovat enenevässä määrin kiinnostuneita maistelemaan erilaisia, heille tuntemattomiakin viinejä ja pitävät sitä tärkeänä, että ruoan kanssa nautittava viini vastaa laadultaan ruoka-annoksen tasoa. Uskomme, että laadukkaille, loistavan hinta-laatusuhteen omaaville viineille löytyy tilaa suomalaisten ravintoloiden viinilistoilla.

Mielellämme kerromme toiminnastamme lisää.

Ota yhteyttä.

Tampereella, 1.3.2017

Katriina Sievänen