Viinit

Viinivalikoimamme koostuu eurooppalaisten pientuottajien viineistä

Tuotevalikoimamme sisältää viinejä, joista tiedämme suomalaisten kuluttajien pitävän ja joiden uskomme sopivan suomalaisten ravintoloiden tarjontaan hinnoiltaan ja laadultaan. Pääpaino valikoimassamme on ruokaviineissä ja olemme valinneet kultakin tuottajalta viinejä, jotka ovat kohtuuhintaisia ja omaavat erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Täydennämme valikoimaamme toisinaan erikoiserillä, ja mielellämme toteutamme asiakkaidemme toiveita tuotevalikoimamme kehittämisessä.

Makeat-kategoriasta löytyvät jälkiruokaviinien lisäksi myös tällä hetkellä myynnissä olevat suklaagrappa ja limoncello (Pisoni).

 

Tyhjennä
Lajittele
Kategoriat
Rypäle
Maa
Tuotantotapa
Hintasuodatin
19.90€

Tyyli: Voimakas kehittynyt punaviini
Alue: Piemonte
Vuosikerta: 2003
Rypäleet: 85 % Nebbiolo, 15 % Vespolina
Alkoholi: 14 %
Hinta 19.90 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on marjoja, lähinnä herukkaa ja mustikkaa, kukkeutta, mausteisuutta, lakritsaa ja hiukan makeuta. Viini on miellyttävän täyteläinen ja selkeästi mutta miellyttävästi tanniininen. Maussa aistii jo ikääntymisen merkit miellyttävänä makujen kirjona, josta löytyy samoja aromeja kuin tuoksussa, mutta myös aavistus tupakkaa. Viinissä on erittäin hyvä tasapaino ja se vaan paranee, kun saa ruokaa seurakseen.  Ehdottomasti punaisen lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa tarjoiltuna parhaimmillaan, mutta sopii erinomaisesti myös voimakkaan makuisen riistan kuten jäniksen kanssa. Sopii niin pihvien kuin pataruokien kanssa tarjoiltavaksi.

Viiniä on kypsytetty ensin 12 kk suurissa 50 hl tammitynnyreissä, jonka jälkeen vielä 18 kk 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä ja lopuksi vielä vähintään yhdeksän kuukautta pullossa ennen myyntiin tulemistaan. Viini on valmista nautittavaksi ja alkaa olla optimaalisessa iässä. Viini on suodattamatonta ja iän myötä siihen on kertynyt sakkaa.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
31.00€

Tuottaja: Domaine Chapelle

Alue: Burgundi

Tyyli: keskitäyteläinen, hienostunut punaviini

Vuosikerta: 2006

Rypäle: Pinot Noir

Alkoholi: 13 %

Hinta: 31.00 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Hedelmäinen tasapainoinen hienostunut viini, joka sopii parhaiten riistaruokien kanssa. Melko vahva Pinot noiriksi. Valmista juotavaksi juuri nyt, siis käyttöön ei säilöön.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Luomuviljelty
28.50€

Tuottaja: La Valletta
Alue: Toscana
Tyyli: Hienostunut täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2009
Rypäleet: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon
Hinta: 28.50 EUR (alv 24%)
Alkoholi: 14.5 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Dimezzo on hyvä esimerkki sitä, mitä supertoscanalainen viini on parhaimmillaan. Perinteiset Bordeaux-rypäleet Merlot ja Cabernet Sauvignon antavat viinille täyteläisyyden ja maun, joka tuo samalla esiin kasvuolosuhteet, terroirin.

Voimakas, mutta hienostunut maku, jossa on aistittavissa kirsikkaa, kukkeutta, hedelmällisyyttä ja vaniljaa. Täyteläinen maku, joka sopii erityisen hyvin riistan ja punaisen lihan kanssa. Juotavissa heti, mutta kehittyy vielä ainakin 10 vuotta, jolloin siihen tulee tupakan ja nahan aromeja.

Kypsytetty 14 kk tammitynnyreissä ja vähintään 24 kk pullossa.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
44.72€

Tuottaja: Alario Claudio
Alue: Piemonte
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2018
Rypäle: 100 % Nebbiolo
Alkoholi: 14.5 %
Hinta: 44.72 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0.75 l

Viini on moderni Barolo, jonka väri on jo aavistuksen rusehtava ja lasiin siitä jää pitkät jalat, mikä kertoo korkeasta uutospitoisuudesta. Tuoksussa on kypsiä hedelmiä, kirsikkaa, mausteisuutta, pähkinää ja maanläheisiä aromeja. Viinin maku on voimakas ja hyvin moniulotteinen. Maussa on aistittavissa happamia kirsikoita, marjaisuutta ja lakritsaa. Suutuntuma on pehmeä ja jälkimakua voimistaa miellyttävä hapokkuus. Viini tulee kalkki- ja rautapitoisesta maaperästä, joka tuo siihen moniulotteisuutta. Viiniä on kypsytetty 24 kk ranskalaisissa pienissä tammitynnyreissä ja sen jälkeen 12 kk isoissa tynnyreissä ja vielä 6 kk pullossa. Viinintekijä kuvaa viiniä maskuliiniseksi.

Viini sopii hyvin riistaruokien, kypsytettyjen juustojen ja punaisen lihan kanssa. Juotavissa heti, parhaimmillaan dekatoituna, mielellään 12 tuntia tai enemmän. Viini omaa erittäin pitkän säilytyspotentiaalin.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
37.70€

Tuottaja: Alario Claudio
Alue: Piemonte
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2018
Rypäle: 100 % Dolcetto
Alkoholi: 14.5 %
Hinta: 37.70 € (alv 24 %)
Myyntierä: 1 pullo (1.5 l)

Viinin on väriltään tumma violetti ja sen tuoksussa on kirsikkaa ja mausteisuutta. Maussa on kirsikkaa, luumua, salmiakkia, anista ja yrttejä. Viinin suutuntuma on pehmeä ja täyteläinen. Makua korostaa selvä hapokkuus ja rakennetta tukee tanniinit. Hyvä ruokaviini, joka sopii lihapatojen tai grillatun lihan seuraksi. Viini on juotavissa heti, mutta vaatii ilmaa avautuakseen siis kannattaa avata ainakin kaksi tuntia ennen nauttimista.

Viini on tehty Dolceton pienirypäleisestä kloonista, jolloin siinä on enemmän väriä ja voimakkaampi maku. Viiniä on kypsytetty 10 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
24.49€

Tuottaja: Baricci Colombaio Montosoli
Alue: Toscana – Montalcino
Tyyli: Keskitäyteläinen, kuiva punaviini
Vuosikerta: 2019
Rypäle: 100% Sangiovese
Alkoholi: 14,5 %
Hinta: 24.49 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viini tuoksussa on marjaisuutta ja kirsikkaa. Viini on maultaan elegantti ja tasapainoinen.

Bariccin Rosso di Montalcino  on todellinen yleisviini, joka menee niin pastan kuin pihvin kanssa. Se on tarkoitettu juotavaksi heti, mutta säilyy hyvin varastoituna vuosia.

Viini suositellaan avattavan pari tuntia ennen nauttimista. Viini on tarkoitettu juotavaksi nuorena, mutta parhaat vuosikerrat kehittyvät oikein säilytettynä yli kymmenen vuotta.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
14.92€

Tuottaja: Domaine Benedetti

Alue: Rhône

Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini

Vuosikerta:

Rypäleet: 75 % Grenache, 25 % Syrah

Alkoholi: 13.5 %

Hinta: 14,92 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on tummaa kirsikkaa, hillottua mansikkaa, yrttejä ja häivähdys savua. Suutuntuma on täyteläinen ja hapot tuovat siihen miellyttävän raikkauden. Maku on tasapainoinen ja siitä löytyy kirsikkaa, pippuria, yrttejä ja aavistus aluskasvillisuutta.

Viinille on ominaista miellyttävä hapokkuus, jonka takia se sopii erittäin hyvin grilliruokien kanssa. Viini on parhaimmillaan, kun se tarjotaan aavistuksen viilennettynä (16 C). Juotavissa heti ja kestää ainakin parin vuoden säilytyksen.

Viini tulee aivan Chateauneuf-du-Pape-palstojen vierestä. 30 % viinistä on säilytetty 12 kuukautta 2 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä ja 70 % terästynnyreissä. Viiniä ei ole suodatettu joten siihen muodostuu luonnollisesti jonkin verran sakkaa.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
14.26€

Tuottaja: Berarte
Alue: Rioja Alavesa D.O.Ca
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2016
Rypäle: 100 % Tempranillo
Hinta: 14.26 € (alv 24%)
Alkoholi: 13.5 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on kypsiä marjoja, vaniljaa ja makeutta. Suuntuntuma on melko runsas ja tanniinit ovat selvästi aistittavissa. Viini omaa vahvan rakenteen ja kokonaisuus on tasapainoinen. Maku on runsaan hedelmällinen ja mieleen tulee lähinnä viikuna, luumu ja punaiset marjat. Mausta löytyy myös mausteisuutta, setriä ja lakritsia. Jälkimaku on keskipitkä. Selvä liharuoan kanssa tarjottava viini eli pihvit ja padat ovat hyviä kavereita.

Viini on juotavissa jo nyt, mutta kestää hyvinkin viiden vuoden säilytyksen. Suositellaan avattavaksi vähintään kaksi tuntia ennen nauttimista ja käyttämään karahvia.

Maa : Espanja
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
17.26€
Tuottaja: Chateau Chasserat Alue: Blaye, Cotes de Bordeaux Tyyli: keskitäyteläinen punaviini Vuosikerta: 2018 Rypäleet:  Merlot, Cabernet Sauvignon Hinta: 17.26 EUR (alv 24%) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on Merlot’lle tyypillistä hedelmäisyyttä, herkkusientä ja aavistus tammea. Suutuntuma on pehmeä ja samoin tanniinit. Maku on aika runsas ja jälkimaku on pitkä, mutta melko yksiulotteinen. Sopii hyvin punaisen lihan kanssa tarjottavaksi. Viini on valmista juotavaksi ja kestää noin 10 vuoden säilytyksen. Viinintekijä Franck alkoi valmistaa tätä viiniä vuonna 1996 ja nimesi sen isoisoisänsä mukaan, koska hän tavoitteli viiniä, joka tehtiin isoisoisän tyylillä. Viiniä on säilytetty 12 kk käytetyissä tammitynnyreissä.
Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
21.95€

Tuottaja: Chateau Chasserat
Alue: Blaye, Cotes de Bordeaux
Tyyli: täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2009
Rypäleet: min. 90% Merlot, Cabernet Sauvignon
Hinta: 21.95 EUR (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on jo ikääntymisen aromeja, lähinnä eläinperäisiä tuoksuja, ja mustia marjoja. Suutuntuma on täyteläinen ja tanniinit ovat pehmeät. Maku vastaa tuoksua ja keskipitkä jälkimaku on mausteinen. Viinissä on hyvät hapot ja se on tasapainoinen kokonaisuus. Sopii hyvin punaisen lihan kanssa tarjottavaksi. Viini on valmista juotavaksi ja se kestää vielä noin 10 vuoden säilytyksen.

Rypäleitä karsitaan kauden aikana kaksi kertaa ja taimea kohti jätetään vain kuusi terttua, jolloin hehtaarisato on alhainen. Viini käytetään alle 22 asteessa, jolloin hedelmälliset aromit tulevat voimakkaammin esiin. Viiniä on säilytetty 18 kk tammitynnyreissä, joista puolet on uusia ja puolet vuoden vanhoja. Lisäksi sitä säilytetään pullossa vähintään kaksi vuotta ennen kuin se päästetään myyntiin.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
27.35€

Tuottaja: Vignobles Feytit
Alue: Bordeaux – St. Emilion
Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2010
Rypäle: Merlot 100 %
Alkoholi:
Hinta: 27.35 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksu on hedelmällinen ja siinä on jo aistittavissa kehittymisen aromeja. Suutuntuma on erittäin täyteläinen, lihaisa, ja viinissä on pehmeät tanniinit. Viinin rakenne on huomattavan vahva. Maku on linjassa tuoksun kanssa ja siinä on kypsiä mustia marjoja, kirsikkaa, karhunvadelmaa ja luumua. Moniuloitteisessa jälkimaussa on myös mausteisuutta, tammea ja mineraalisuutta. Erittäin  hyvä viini punaisen lihan kanssa tarjottavaksi.

Viini on valmista juotavaksi, mutta kestää ainakin 20 vuoden säilytyksen.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
26.13€

Tuottaja: Corte Lenguin

Alue:  Veneto – Valpolicella

Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini

Vuosikerta: 2015

Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara

Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Perinteinen Amarone, jonka tuoksussa on savua, nahkaa, luumua ja marjaisuutta. Viinin hyvin täyteläisessä moniulotteisessa maussa on muun muassa suklaata, kahvia, kirsikkaa, pippuria ja yrttejä. Suutuntuma on pehmeä ja tasapainoinen ja jälkimakua vahvistaa miellyttävät hapot.

Viiniä on kysytetty 36 kuukautta isoissa 2200 tai 4000 litran tammitynnyreissä. Viini on valmista juotavaksi, mutta kestää ainakin kymmenen vuoden säilytyksen.

Hinta: 26.13 € (alv 24 %)

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
31.14€

Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2015
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara
Hinta: 31,14 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin rypäleet tulevat La Coetan kukkulalta ja viini on tyypiltään moderni Amarone, jotka ovat tyypillisesti helpommin lähestyttävissä ja valmiimpia juotavaksi tullessaan markkinoille. Runsaassa tuoksussa on kirsikkaa, vaniljaa, mentolia ja kaakaota. Todella täyteläinen ja aavistuksen makea maku, jossa on vaniljaa, karvautta, suklaata, kirsikkaa ja mausteisuutta. Hyvin miellyttävä suutuntuma.

Viini sopii parhaiten punaisen lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa. Amarone on avattava mielellään vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua ja se maistuu parhaimmalta isoista laseista.

Viiniä on säilytetty 30 kuukautta 500 litran tammitynnyreissä, joiden sisäpinta on poltettu. Modernit Amaronet ovat heti nautittavissa, mutta omaavat perinteisten lailla todella pitkän säilytyspotentiaalin.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
16.55€

Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2017
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara
Hinta: 16.55 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on aistittavissa tupakan, mentolin ja kirsikan aromeja. Tasapainoisessa maussa on runsautta ja sieltä löytyy niin kirsikkaa, mausteita, kahvia kuin karvautta. Suutuntuma on pehmeä ja pientä tanniinisuutta on aistittavissa. Jälkimaku on pitkä ja moniulotteinen. Viini on helposti lähestyttävissä ja kokonaisuus on todella miellyttävä. Ripasso toimii hyvin monen liharuoan kanssa ja sopii niin naudalle, lampaalle kuin riistalle kaveriksi. Viini on valmista nautittavaksi heti, mutta kestää jonkin verran säilytystä.

Viiniä on kypsytetty 12 kuukauden ajan 500 ja 2200 litran tammitynnyreissä.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
17.60€

Tuottaja: De Muller
Alue: D.O.Q Priorat
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Rypäleet: 60 % Garnacha, 32 % Syrah, 8 % Cairñena
Hinta:
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on punaisia marjoja lähinnä puolukkaa ja
karpaloa sekä tammen tuomaa vaniljaa ja kookospähkinää.
Suutuntuma on keskitäyteläinen ja viinissä on miellyttävät
hapot, jotka kantavat hyvin pitkää jälkimakua, ja viinin
tanniinit ovat hyvin pehmeät. Maku on hillottujen punaisten
ja mustien marjojen yhdistelmä ja siinä on löydettävissä
puolukan lisäksi karhunvadelmaa. Jälkimaussa tulee esiin
mausteisuus. Sopii hyvin erilaisten liharuokien kanssa,
toimii hienosti myös tumman suklaan kanssa.
Viini tulee Mas de les Pussesin palstalta ja on tyypillinen
Prioratin sekoitus ja kuvastaa hyvin karua
kasvuolosuhdetta. Viiniä on kypsytetty 12 kk
tammitynnyreissä ja sille voi helposti luvata yli viiden
vuoden säilyvyyden.

Maa : Espanja
Tuotantotapa: Ei määritelty
19.40€
Tuottaja: Emilio Vada Alue: Piemonte Tyyli: kevyt, raikas punaviini Vuosikerta: 2018 Hinta: 19.40 eur (alv 24%) Rypäle: Nebbiolo Alkoholi: 14 % Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on marjaisuutta ja aavistus kukkeutta. Maku on puhdas ja raikas mukaillen hyvin tuoksua. Siitä löytyy punaisten marjojen ohella myös aavistus lakritsaa. Viinissä on nuoreksi Nebbioloksi poikkeavan pehmeät tanniinit. Viini on parhaimmillaan ruokaviininä leikkeleiden, pastan, kanan tai possun kanssa. Viiniä on kypsytetty vain terästankeissa, mikä tuo siihen mukavan raikkauden. Se on tarkoitettu juotavaksi nuorena, mutta kestää noin viiden vuoden säilytyksen.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
16.19€

Tuottaja: Ernesto del Palacio
Alue: Toro D.O.
Tyyli: täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2015
Rypäleet: 100% Tinta de Toro
Hinta: 16.19 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksu on elegantti ja intensiivinen, hieman savuinenkin. Tumman hedelmäinen maku on harmoniassa ikääntymisen mukanaan tuomien aromien kanssa. Maussa on myös aistittavissa neilikkaan vivahtavaa mausteisuutta, mustapippuria, paahteisuutta, lakritsaa, kaakaota ja mineraalisuutta.

Viini on samanaikaisesti sekä raikas että täyteläinen.

Tähän viiniin kerättävät intensiivisen maun omaavat rypäleet saadaan yli 100-vuotiaista köynnöksistä. Tarhat sijaitsevat 680 metrin korkeudessa ja saanto on varsin alhainen, vain 1500 kg / hehtaari. Viiniä kypsytetään vähintään 12 kk amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 12 kk pullossa ennen myynnin aloittamista. Prosessin aikana tanniinit kypsyvät ja viinin maku muuttuu moniuloitteisemmaksi.

Viini sopii tarjottavaksi punaisen lihan, pataruokien, sieniruokien ja kypsytettyjen juustojen kera.

Tilan nettisivuille

Maa : Espanja
Tuotantotapa: Ei määritelty
19.99€

Tuottaja: Vignobles Feytit
Alue: Bordeaux
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2015
Rypäleet: 100% Merlot
Alkoholi: 14%
Hinta: 19.99 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa ja maussa on kypsiä mustia marjoja, karhunvadelmaa ja kirsikkaa. Maussa on myös aavistus tammea ja jälikimaussa erottuu lakritsa ja pieni mausteisuus. Pehmeät tanniinit kuivaavat suuta jonkin verran ja viini on hyvin tasapainoinen kokonaisuus. Viini on valmista nautittavaksi jo nyt, mutta kestää huoletta ainakin viiden vuoden säilytyksen. Sopii hyvin punaisen lihan seuraksi.

Todellinen huippuviini Saint-Émilionin sateliittialueelta. Viini on voittanut vuonna 2016 Vignerons Independants’n kultamitalin.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
21.95€

Tyyli: täyteläinen punaviini
Alue: Piemonte
Vuosikerta: 2019
Rypäleet: 100% Barbera
Alkoholi: 15 %
Hinta 21.95 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksusta löytyy hillottuja mustia marjoja, kirsikkaa, mausteisuutta ja kukkeutta. Viini on huomattavan täyteläinen ja intensiivinen. Viinin maku on jo aavistuksen kehittynyt ja hillotut marjat, kirsikka ja mustaherukka, pippuri ja balsamico tulevat esille. Jälkimaku on moniulotteinen ja siinä on aistittavissa nahan, suklaan, lakritsan ja paahdetun sokerin aromeja. Viinissä on pyöreät tanniinit ja selvät hapot.

Viini sopii erittäin hyvin erilaisten liharuokien kanssa, menee niin punaiselle lihalle kuin riistalle ja possulle.

Viini tulee yhdeltä palstalta (nro 213) ja köynnökset ovat yli 50 vuotta vanhoja, joten hehtaarisato on automaattisesti pieni ja maku on konsentroitunut. Viiniä on kypsytetty 18 kk isoissa tammitynnyreissä.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
14.99€
Tuottaja: Giró del Gorner Alue: Penedes Tyyli: Täyteläinen punaviini Vuosikerta: 2012 Rypäle: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot Hinta: 14.99 € (alv 24%) Alkoholi: 14 % Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin huomattavan tummassa värissä ikääntyminen näkyy jo ruskeana sävynä. Tuoksussa on myös aistittavissa ikääntyminen tupakan, nahan, savun, kypsien hedelmien ja pippurin aromeina. Maku seuraa hyvin tuoksua ja kypsät hedelmät sekä mausteisuus tulevat selvästi esiin. Viinin suutuntuma on keskitäyteläinen ja rakenne on tasapainoinen. Todella miellyttävä viini, joka sopii hyvin erilaisten liharuokien kanssa tarjoiltuna. Parhaimmillaan haudutettujen pataruokien tai riistan kanssa aavistuksen viilennettynä (16-18 C) tarjoiltuna. Viiniä on säilytetty 12 kk tammitynnyreissä, jonka jälkeen vähintään vuoden pullossa.
Maa : Espanja
Tuotantotapa: Ei määritelty
17.60€

Tuottaja: Pasquale Pelissero
Alue: Piemonte
Tyyli:keskitäyteläinen punaviini
Rypäleet:100% Freisa
Alkoholi: 14 %
Vuosikerta: 2016
Hinta: 17.60 EUR
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on punaisia marjoja, vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa, sekä yrttejä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pyöreä. Viinissä on suuta kuivattavat tanniinit ja miellyttävä hapokkuus. Runsas maku on linjassa tuoksun kanssa ja punaiset marjat tulevat selvästi esiin. Jälkimaku on huomattavan pitkä. Freisa sopii monen ruoan kanssa, mutta ehkä parhaiten osso bucon tai rasvaisten leikkeleiden kuten salamin kanssa.

Freisa on melko harvinainen rypäle Piemontesta. Viiniä on kypsytetty 12 kk vahvoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
23.48€

Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Hinta: 23.48 EUR
Vuosikerta: 2013
Rypäle: 100% Pinot Noir
Alkoholi: 13,5 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Pisonin Pinot Nero on huomattavasti täyteläisempi kuin Pinot Noir yleensä ja lähestyy Burgundin vahvempia viinejä. Tuoksussa on kirsikkaa, aavistus vaniljaa sekä marjaisuutta. Pehmeä ja pyöreä maku, joka on tasapainossa tuoksun kanssa. Pitkä jälkimaku, josta on löydettävissä aavistus katkeruutta. Pehmeät ja miellyttävät hapot, aavistus tanniinisuutta. Sopii monen ruoan kanssa kuten grillatun lihan, pataruokien ja jopa pihvin kanssa tarjottavaksi.  Viini on juotavissa heti, kiitos tilan tekemän kypsytyksen, mutta paranee vielä vuosien ajan oikein säilytettynä. Viini voitti vuonna 2009 Italian parhaan Pinot Nero –tittelin, “ Le Giornate del Pinot Nero”.

Kypsytetty 18 kk tammitynnyreissä ja vähintään 12 kk pullossa.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Biodynaaminen
23.48€

Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Täyteläinen punaviini, luomu
Hinta: 23.48 EUR
Vuosikerta: 2014
Rypäle: 100 % Rebo
Alkoholi: 14 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Rebo on paikallinen rypäle, joka on Merlot’n ja Teroldegon risteytys. Rebo on vaikea viljeltävä, mutta oikein tehtynä se tuottaa todella vahvaa ja makurikasta viiniä. Viinin tuoksussa on marjaisuutta, lähinnä vadelmaa, ja orvokkia. Hedelmäisestä ja mausteisesta mausta löytyy mustaa kirsikkaa ja mustaherukkaa. Viinin hapot ovat pehmeät, mutta nuorena viinissä on melko paljon tanniinia, jotka iän myötä pyöristyvät miellyttävän pehmeiksi. Viini muistuttaa tyylillään Bordeaux’n viinejä. Todella runsas ja moniulotteinen maku, joka on parhaimmillaan punaisen lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa.

Viini on tarkoitettu juotavaksi heti, mutta vaatii parin tunnin avautumisen. Säilytyksen myötä viiniin tulee sikarilaatikon ja nahan aromeja. Kestää ainakin 10 vuoden säilytyksen.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Biodynaaminen
14.90€

Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Vuosikerta 2015
Rypäle: 100% Teroldego
Alkoholi 13,0 %
Hinta: 14.90 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Teroldego on paikallinen trentinolainen rypäle ja se on tunnettu myös nimellä Tiroldego, Tirolin alueen viini. Rypäle tuottaa melko happoisia ja marjaisia viinejä. Tuoksussa on löydettävissä kirsikkaa, karpaloa ja karhunvadelmaa.

Maku seuraa tuoksua ja viinin rakenne on hyvä. Viinissä on aavistus tanniinia ja viinistä löytyy luonnetta, ei siis mikään pliisu viini.

Viini on tarkoitettu juotavaksi melko nuorena, mutta kuitenkin se on syytä avata hyvissä ajoin ennen nauttimista, että kaikki aromit tulevat esille. Viini on parhaimmillaan pataruokien kanssa, mutta sopii myös esimerkiksi grillatun possun kanssa.

Viiniä on kypsytetty 12 kk tammitynnyrissä ja vähintään 6 kk pullossa.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Biodynaaminen
31.30€

Tuottaja: Fattoria Poggerino

Alue: Toscana

Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini

Vuosikerta: 2014

Rypäle: Sangiovese 100 %

Alkoholi: 14 %

Hinta: 31.30 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Poggerinon Riserva on täyteläinen ja moniulotteinen  Chianti Classico. Tuoksussa on yrttejä, lakritsaa ja kirsikkaa. Maussa on punaisia ja mustia marjoja, kirsikkaa, luumua ja karhunvadelmaa, lakritsaa ja mineraalisuutta. Tanniinit tuntuvat selvästi, mutta ne ovat kuitenkin pehmeät. Kokonaisuus on hyvin tasapainoinen ja jälkimaku huomattavan moniulotteinen. Täyteläisenä viininä sopii parhaiten punaisen lihan kanssa tarjottuna, mutta tyylikkäänä kokonaisuutena se ei ole liian hallitseva muunkaan liharuoan kanssa.

Viiniä on kypsytetty 18 kk suurissa tammitynnyreissä ja vähintään 12 kk pullossa. Viini on valmista juotavaksi, mutta muutaman vuoden säilytys tuo viinin potentiaalin paremmin esiin. Säilyvyyttä sille voi hedelmäisyytensä ja hapokkuuden puolesta luvata ainakin 10 vuotta.

Katso viininvalmistajan esittelyvideo viinistä 

Maa : Italia
Tuotantotapa: Luomuviljelty
Tyyli: Voimakas kehittynyt punaviiniAlue: PiemonteVuosikerta: 2003Rypäleet: 85 % Nebbiolo, 15 % VespolinaAlkoholi: 14 %Hinta 19.90 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on marjoja, lähinnä her Lue lisää
19.90€
Tuottaja: Domaine Chapelle Alue: Burgundi Tyyli: keskitäyteläinen, hienostunut punaviini Vuosikerta: 2006 Rypäle: Pinot Noir Alkoholi: 13 % Hinta: 31.00 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Lue lisää
31.00€
Tuottaja: La Valletta Alue: Toscana Tyyli: Hienostunut täyteläinen punaviini Vuosikerta: 2009 Rypäleet: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon Hinta: 28.50 EUR (alv 24%) Alkoholi: 14.5 % Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Dimezzo on hyv Lue lisää
28.50€
Tuottaja: Alario ClaudioAlue: PiemonteTyyli: Täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2018Rypäle: 100 % NebbioloAlkoholi: 14.5 %Hinta: 44.72 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0.75 l Viini on moderni Barolo, jonka väri on jo aavistuksen rusehtava Lue lisää
44.72€
Tuottaja: Alario ClaudioAlue: PiemonteTyyli: Täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2018Rypäle: 100 % DolcettoAlkoholi: 14.5 %Hinta: 37.70 € (alv 24 %)Myyntierä: 1 pullo (1.5 l) Viinin on väriltään tumma violetti ja sen tuoksussa on k Lue lisää
37.70€
Tuottaja: Baricci Colombaio MontosoliAlue: Toscana – MontalcinoTyyli: Keskitäyteläinen, kuiva punaviiniVuosikerta: 2019Rypäle: 100% SangioveseAlkoholi: 14,5 %Hinta: 24.49 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viini tuo Lue lisää
24.49€
Tuottaja: Domaine Benedetti Alue: Rhône Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini Vuosikerta: Rypäleet: 75 % Grenache, 25 % Syrah Alkoholi: 13.5 % Hinta: 14,92 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoks Lue lisää
14.92€
Tuottaja: BerarteAlue: Rioja Alavesa D.O.CaTyyli: Keskitäyteläinen punaviiniVuosikerta: 2016Rypäle: 100 % TempranilloHinta: 14.26 € (alv 24%)Alkoholi: 13.5 %Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on kypsiä marjoja, Lue lisää
14.26€
Tuottaja: Chateau Chasserat Alue: Blaye, Cotes de Bordeaux Tyyli: keskitäyteläinen punaviini Vuosikerta: 2018 Rypäleet:  Merlot, Cabernet Sauvignon Hinta: 17.26 EUR (alv 24%) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on Me Lue lisää
17.26€
Tuottaja: Chateau ChasseratAlue: Blaye, Cotes de BordeauxTyyli: täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2009Rypäleet: min. 90% Merlot, Cabernet SauvignonHinta: 21.95 EUR (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on jo Lue lisää
21.95€
Tuottaja: Vignobles FeytitAlue: Bordeaux – St. EmilionTyyli: Kuiva, täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2010Rypäle: Merlot 100 %Alkoholi:Hinta: 27.35 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksu on hedelmällin Lue lisää
27.35€
Tuottaja: Corte Lenguin Alue:  Veneto – Valpolicella Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini Vuosikerta: 2015 Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatik Lue lisää
26.13€
Tuottaja: Corte LenguinAlue: Veneto – ValpolicellaTyyli: Erittäin täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2015Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & MolinaraHinta: 31,14 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Lue lisää
31.14€
Tuottaja: Corte LenguinAlue: Veneto – ValpolicellaTyyli: Täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2017Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & MolinaraHinta: 16.55 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Lue lisää
16.55€
Tuottaja: De MullerAlue: D.O.Q PrioratTyyli: Täyteläinen punaviiniRypäleet: 60 % Garnacha, 32 % Syrah, 8 % CairñenaHinta: Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on punaisia marjoja lähinnä puolukkaa jakarpaloa sek Lue lisää
17.60€
Tuottaja: Emilio Vada Alue: Piemonte Tyyli: kevyt, raikas punaviini Vuosikerta: 2018 Hinta: 19.40 eur (alv 24%) Rypäle: Nebbiolo Alkoholi: 14 % Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on marjaisuutta ja aavistus kukkeutta. Lue lisää
19.40€
Tuottaja: Ernesto del PalacioAlue: Toro D.O.Tyyli: täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2015Rypäleet: 100% Tinta de ToroHinta: 16.19 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksu on elegantti ja intensiivinen, hieman Lue lisää
16.19€
Tuottaja: Vignobles FeytitAlue: BordeauxTyyli: Keskitäyteläinen punaviiniVuosikerta: 2015Rypäleet: 100% MerlotAlkoholi: 14%Hinta: 19.99 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa ja maussa on kypsiä mustia Lue lisää
19.99€
Tyyli: täyteläinen punaviiniAlue: PiemonteVuosikerta: 2019Rypäleet: 100% BarberaAlkoholi: 15 %Hinta 21.95 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksusta löytyy hillottuja mustia marjoja, kirsikkaa, mausteisuu Lue lisää
21.95€
Tuottaja: Giró del Gorner Alue: Penedes Tyyli: Täyteläinen punaviini Vuosikerta: 2012 Rypäle: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot Hinta: 14.99 € (alv 24%) Alkoholi: 14 % Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin huomattavan tummass Lue lisää
14.99€
Tuottaja: Pasquale PelisseroAlue: PiemonteTyyli:keskitäyteläinen punaviiniRypäleet:100% FreisaAlkoholi: 14 %Vuosikerta: 2016Hinta: 17.60 EURMyyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on punaisia marjoja, vadelmaa, mansikk Lue lisää
17.60€
Tuottaja: PisoniAlue: TrentinoTyyli: Keskitäyteläinen punaviiniHinta: 23.48 EURVuosikerta: 2013Rypäle: 100% Pinot NoirAlkoholi: 13,5 %Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Pisonin Pinot Nero on huomattavasti täyteläisempi kuin Pino Lue lisää
23.48€
Tuottaja: PisoniAlue: TrentinoTyyli: Täyteläinen punaviini, luomuHinta: 23.48 EURVuosikerta: 2014Rypäle: 100 % ReboAlkoholi: 14 %Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Rebo on paikallinen rypäle, joka on Merlot’n ja Teroldegon rist Lue lisää
23.48€
Tuottaja: PisoniAlue: TrentinoTyyli: Keskitäyteläinen punaviiniVuosikerta 2015Rypäle: 100% TeroldegoAlkoholi 13,0 %Hinta: 14.90 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Teroldego on paikallinen trentinolainen rypäle ja se Lue lisää
14.90€
Tuottaja: Fattoria Poggerino Alue: Toscana Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini Vuosikerta: 2014 Rypäle: Sangiovese 100 % Alkoholi: 14 % Hinta: 31.30 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Poggerinon R Lue lisää
31.30€