Tuottajat

Tuottajat


Espanja

Rioja Alavesa

Logo-Berarte

Berarte on 14 hehtaarin perhetila Rioja Alavesan alueelta. Alussa tila myi kaiken viininsä isoille tuottajille, mutta 70-luvulla se alkoi itse pullottaa viininsä. Tilaa hoitaa nykyään kolmas sukupolvi ja viinin tekemisestä vastaa Inmaculada, joka on valmistunut yliopistosta enologiksi ja työskennellyt aikaisemmin isoilla nimekkäillä tuottajilla. Hänen aikakaudella tila on keskittynyt erityisesti viljelyn laatuun ja tarhojen hyvinvointiin. Samalla tila on muuttumassa luomutilaksi. Hänen toimestaan myös viinin laatu on parantunut ja hänellä on suuri kunnianhimo viinin tekemisessä.

http://berarte.es/


Italia

Toscana

Chianti Classico

Viinitukku Delicatus

Fattoria Poggerino on 11 hehtaarin perhetila. Tilan isäntä Piero Lanza on enologi koulutukseltaan ja todellinen perfektionisti viinin tekemisessä. Tila on sertifioitu luomutila, mutta heidän omat vaatimuksensa on paljon korkeammalla kuin sertifikaatin.

Tilalla on useampia Sangiovesen klooneja, jotta viinistä saadaan joka vuosi todella laadukas viini. Tila suosii klooneja, jotka tuottavat pienemmät rypäleet ja tertut, mikä mahdollistaa intensiivisen ja hyvärunkoisen viinin.

http://poggerino-chianti-italy.com


Montalcino

Logo Baricci

Bariccin viinitila (Colombaio Montosoli) sijaitsee Montosolin kukkulalla Montalcinon pohjoispuolella. Tila omistaa 12 hehtaaria maata, joista 5 hehtaaria on viinitarhoja. Nello Baricci aloitti viininviljelijänä vuonna 1955, aikana jolloin Brunellon tuotanto oli vielä erittäin vähäistä. Baricci on vuonna 1967 perustetun Consorzio del Vino Brunello di Montalcino perustajajäseniä (jäsen numero 1). Ensimmäinen Bariccin Brunello tuli myyntiin 1971 ja ensimmäinen Rosso di Montalcino vuonna 1968. Tällä hetkellä tilaa pyörittävät Nellon lapsenlapset Federico ja Francesco Buffi.

Baricci tuottaa viiniä perinteisellä, Brunellon maailmanmaineeseen kantaneella tavalla ja tilan viinit ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja ylistäviä mainintoja viinialan lehdissä ja oppaissa. Tila tuottaa keskimäärin 13 000 pulloa Brunelloa ja 18 000 pulloa Rosso di Montalcinoa vuodessa.

http://www.baricci.it


Piemonte

Ghemme

Rovellotti logo

Rovellotti on tehnyt viiniä jo 22 sukupolven ja yli 600 vuoden ajan. Heidän palstansa, yhteensä 15 hehtaaria,  sijaitsevat Ghemmen parhailla alueilla Baraggiolan kukkulalla, Ghemme-appellaation eteläisimmällä sektorilla.

Tilan päätuotteen, Ghemme DOCG:n Nebbiolo-rypäleet tulevat Chioso dei Pomi tarhalta, ja Ghemme Riservaan käytettävät rypäleet tulevat Costa del Salmino vanhojen – vuonna 1976 istutettujen  – köynnösten palstalta.

Perinteet ja sukupolvien osaaminen maistuu tilan viineissä, jotka ovat todella huippulaatuisia. Rovellotti viljelee luonnonmukaisesti, mutta ei ole sertifioitu luomutuottaja.


Trentino

Logo Pisoni

Pisonin viinitila sijaitsee upeissa vuoristomaisemissa Valle dei Laghin alueella Pergolesen kylässä lähellä Garda-järveä. Serkukset Marco ja Stefano viljelevät biodynaamisesti mm. apunaan työhevoset ja tilan kaikki viinit ovat luomua. Tila tuottaa viinejä sekä perinteisistä natiivilajikkeista kuten Nosiola että kansainvälisistä rypäleistä, mm. tilan huippuviineihin lukeutuva Sarica Rosso on Syrahin ja Pinot Neron sekoitus. Pisoni on yksi alueen Vino Santo Trentino DOC tuottajista.  Vino Santo on makea jälkiruokaviini, jonka valmistuksessa käytetään pääsiäiseen asti kuivatettuja Nosiola-rypäleitä.

http://www.pisonivini.it

 


Ranska

Alsace

Tuottaja David Ermel

 

David Ermel & Fils on 13 hehtaarin perhetila, joka on omistautunut tekemään alueelle tyypillisiä korkealaatuisia viinejä. Tila on toiminut jo seitsemän sukupolven ajan vuodesta 1795 lähtien Alsacen parhaimmilla alueilla Hunawihrin ja Ribeauvillén kylissä. He valmistavat perinteisiä alsacelaisia viinejä seuraamatta muodin oikkuja ja jokainen vuosikerta on omanlaisensa ilmentäen kasvuolosuhteita ja terroir’ia.

Reserve-viinit tulevat parhaimmilta palstoilta ja Grand cru -viinit Rosackerin palstalta, joka tuottaa poikkeuksellisen korkealaatuista viiniä joka vuosi. Tila kunnioittaa maaperää, ja rypäleet poimitaan käsin valikoiden parhaat rypäleet ja estäen niiden rikkoutumisen ja hapettumisen. Viinit kypsyvät talven yli pohjasakan päällä saaden näin enemmän aromeja.

https://www.davidermel.com


Domaine François Schmitt 
Schmittin tarina on hyvin tyypillinen Alsacessa. Tilalla on useamman sukupolven historia viinin viljelystä vuodesta 1697 alkaen ja aikaisemmin se myi pääosin rypäleensä osuuskunnalle. François Schmittin aloittaessa viinintuottajana 1970-luvun alussa tilalla oli palstoja vain kolme hehtaaria Orschwihrissä. Varmistaakseen tilan jatkuvuuden hän osti lisää maata erityisesti Coteaux du Bollenbergin ja Grand Cru Pfingstbergin alueilta, jotka nyt muodostavat 80% tilan pinta-alasta. Vuosina 1984, 1995 ja 2004 tila investoi uusiin tuotantotiloihin. Tällä hetkellä Domaine François Schmittin viinitarhojen pinta-ala on 13 hehtaaria.Tila on luopunut rypäleiden myynnistä osuuskunnille, viljelee biodynaamisesti ja tekee viiniä vain omalla nimellään. Tila kunnioittaa maaperää ja viinit tehdään kasvuolosuhteille tyypilliseksi. Tilan viinit ovat korkealaatuisia, erittäin tyylikkäitä ja kunnioittavat alsace’laista perinnettä. Tilaa isännöi nykyään François’n poika Frédéric.

https://www.francoisschmitt.fr


Burgundi

Chablis

Logo Begue-MathiotDomaine Begue-Mathiot on melko nuori perhetila, joka on alun perin viljellyt rypäleitä muille viinin tuottajille. Ensimmäinen kerran viiniä tehtiin myyntiin 1985 ja Domaine perustettiin vuonna 1990. Perheen tytär Guylhaine opiskeli enologiaa, minkä jälkeen hän alkoi työskennellä tilalla. Tilan kaikki viinit käytetään ja kypsytetään perinteisesti terästankeissa, mikä tuo esiin viinissä kasvupaikan ja -olosuhteet, terroirin. Nykyään tilalla on viljelyksessä 17 hehtaaria ja yhä suurin osa rypäleistä myydään muille tuottajille, mutta Guylhaine panostaa määrätietoisesti oman viininsä laatuun ja kaikki tilan viinit ovat hyviä esimerkkejä perinteisestä Chablista.

http://www.chablis-begue-mathiot.com


Etelä-Rhône

Domaine Benedetti

Domaine Benedetti kuuluu niihin tuottajiin, jotka ovat viljelleet viiniä ensin muille ja myöhemmin alkaneet valmistaa sitä omalla nimellään.

Tilan perustaja Nicolas Benedetti saapui Ranskaan Italiasta vuonna 1930 ja löysi vaimon viinintekijäsuvusta. Nicolasin kuoleman jälkeen tila jaettiin kolmen sisaruksen kesken, josta Nöel Benedetti, nykyisen omistajan Christianin isä, peri 3,4 hehtaaria. Nicolas oli mukana osuuskuntatoiminnassa, mutta  Christian päätti erota osuuskunnasta ja aloittaa viinin teon oman nimen alla vuonna 1997 otettuaan ohjat tilan toiminnasta.

Tila on ostanut jonkin verran lisää viljelysalaa Côte-du-Rhônen ja Chateauneuf-du-Pape’n alueilta, mutta on vielä varsin pieni tuottaja (alle 10 ha).

Tila siirtyi luomutuotantoon vuonna 2000. Luomuviljely on lähinnä tapa kunnioittaa maaperää ja varmistaa viinin korkea taso. Tilan viinit ovat erittäin laadukkaita ja yksiä parhaita hinnaltaan Chateauneuf-du-Pape’n alueella, esim. vuoden 2008 valkoinen CDP sai Guide Hachettessa (Ranskan arvostetuin viiniopas) korkeimman arvosanan (kolme tähteä ja sydän).

http://www.domainebenedetti.fr

 


Sancerre

Michel & Laurent Thomas on 17 hehtaarin perhetila Sancerresta. Michel perusti tilan vuonna 1946 ja poika Laurent on ollut vastuussa vuodesta 1970 lähtien. Tilalla on palstoja kaikilla Sancerrelle ominaisilla maaperillä, jotka jokainen tuo viiniin oman luonteensa. Tilan viinit ovat erittäin laadukkaita, josta osoituksena 2012 Concours Mondial du Sauvignon -kilpailun voitto omassa sarjassaan Sil’exillä ja lisäksi Sancerre Blanch sai kultamitalin. Menestyksen kääntöpuoli on asiakkaalla. Tilan viineistä on tullut niin suosittuja, että saatavuus on rajoitettu. Lyhyesti sanottuna, Thomas on oikea valinta perinteisen Sancerren ystävälle.

 


Saksa

Mosel

Tuottaja Weingut Kirsten

 

Weingut Kirstenin nykyinen viininviljelijä ja -tekijä Bernhard Kirsten aloitti toimintansa vuonna 1992 lunastettuaan vanhemmiltaan Klüsserathissa sijaitsevat viinitarhat.

Viinitila on kasvanut vuosien saatossa ja tällä hetkellä Bernhard ja hänen vaimonsa Inge von Geldern viljelevät viiniä 14 hehtaarin alalla Klüsserathissa, Pölichissä, Mehringissä, Longuichssa ja Köwerichissä.

Riesling-viinien lisäksi tila tekee myös Sauvignon Blanc ja Weissburgunder -rypäleistä valmistettuja viinejä,  Pinot Noir punaviiniä sekä kolmea erilaista kuohuviiniä. Weingut Kirsten on sertifioitu luomutuottaja.

http://www.weingut-kirsten.de/