Emilio Vada Langhe Nebbiolo

Emilio Vada Langhe Nebbiolo

Emilio Vada Langhe Nebbiolo

Tuottaja: Emilio Vada
Alue: Piemonte
Tyyli: kevyt, raikas punaviini
Vuosikerta: 2018
Hinta: 19.40 eur (alv 24%)
Rypäle: Nebbiolo
Alkoholi: 14 %
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on marjaisuutta ja aavistus kukkeutta. Maku on puhdas ja raikas mukaillen hyvin tuoksua. Siitä löytyy punaisten marjojen ohella myös aavistus lakritsaa. Viinissä on nuoreksi Nebbioloksi poikkeavan pehmeät tanniinit. Viini on parhaimmillaan ruokaviininä leikkeleiden, pastan, kanan tai possun kanssa.

Viiniä on kypsytetty vain terästankeissa, mikä tuo siihen mukavan raikkauden. Se on tarkoitettu juotavaksi nuorena, mutta kestää noin viiden vuoden säilytyksen.

Tuottaja: Emilio Vadan tila sijaitsee Coazzolon kunnassa lähellä Monferraton ja Langhen viinialueita erottavaa rajaa. UNESCO on listannut nämä viinialueet maailmanperintökohteeksi. Emilio Vada tuottaa sijaintinsa vuoksi Moscato d'Astin lisäksi pieniä määriä Dolcetto d'Albaa ja Langhe Nebbioloa. Tilalla on 20 hehtaaria viiniviljelmiä, joista 19 on varattu Moscaton viljelyyn. Tila myi aikaisemmin kaikki rypäleensä, mutta tilan pojan valmistuttua enologiksi, he aloittivat oman viinin tekemisen. Ensimmäinen vuosikerta 2012 oli suuri menestys.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty