Kirsten 1904 Riesling Spätlese

Kirsten 1904 Riesling Spätlese

Tuottaja: Weingut Kirsten
Alue: Mosel
Tyyli: täyteläinen, puolikuiva valkoviini
Vuosikerta: 2015
Rypäleet: 100% Riesling
Akoholi: 12%
Hinta: 28.70 €
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksu on hedelmäinen aavistuksen persikkaan menevä. Maku on aavistuksen makea ja runsaan hedelmäinen. Jälkimaku on moniulotteinen ja siinä on mm. yrttejä, sitrusta ja mineraalisuutta. Hapot kantavat viinin maun tyylikkäästi ja kokonaisuus on hieno. Suutuntuma on huomattavan pyöreä ja täyteläinen. Hyvä viini, joka sopii monen ruoan kanssa tarjoiltavaksi tai sellaisenaan juotavaksi. On erinomainen myös juustojen tai hanhenmaksan kanssa.

Viini tulee Maximiner Herrenberg palstalta Longuichista. Palsta on ollut saman suvun omistuksessa 1800-luvulta alkaen ja on nyt Kirstenillä vuokralla. Palstan historia on täydellisesti dokumentoitu ja nykyiset köynnökset ovat istutettu vuonna 1904, josta tulee myös viinin nimi. Palsta on jyrkässä rinteessä ja rivivälit ovat huomattavan tiukat, jolloin kaikki työ joudutaan tekemään käsin ilman vaijereiden apua. Palsta on siis työläs hoitaa, mutta palkitsee viljelijänsä tasalaatuisella sadolla joka vuosi. Mielenkiintoista on, että yli 100-vuotiaat taimet tuottavat joka vuosi lähes saman hehtaarisadon (40 hl/ha), mikä kertoo köynnösten juurien olevan todella syvällä, mikä on taas aistittavissa moniulotteisessa täyteläisessä maussa, jota hapot tukevat. Huippuesimerkki siitä, mitä Moselin viini voi olla.

Tuottaja: Weingut Kirstenin nykyinen viininviljelijä ja -tekijä Bernhard Kirsten aloitti toimintansa vuonna 1992 lunastettuaan vanhemmiltaan Klüsserathissa sijaitsevat viinitarhat. Viinitila on kasvanut vuosien saatossa ja tällä hetkellä Bernhard ja hänen vaimonsa Inge von Geldern viljelevät viiniä 14 hehtaarin alalla Klüsserathissa, Pölichissä, Mehringissä, Longuichssa ja Köwerichissä. Riesling-viinien lisäksi tila tekee myös Sauvignon Blanc ja Weissburgunder -rypäleistä valmistettuja viinejä, Pinot Noir punaviiniä sekä kolmea erilaista kuohuviiniä. Weingut Weingut Kirsten on sertifioitu luomuviljelijä. http://www.weingut-kirsten.de
Maa : Saksa
Tuotantotapa: Luomuviljelty