Baron Pineau Blanc

Veuve Baron &Fils Pineau des Charentes Blanc

Veuve Baron &Fils Pineau des Charentes Blanc

Tuottaja: Veuve Baron & Fils
Alue: Charente, Borderies
Tyyli: Makea väkevöity viini
Rypäle: 100 % Uni Blanc
Alkoholi: 18 %
Hinta: 26.90 € (alv 24 %)
Myyntierä: 1 x 0,75 l pullo

Pineau des Charentes valmistetaan väkevöimällä Uni Blanc (konjakin rypäle) rypäleestä puristuksessa saatu mehu konjakkitisleellä. Tämän jälkeen se laitetaan vähintään 18 kk kypsymään. Kypsytyksestä vähintään 12 kk tulee tapahtua tammitynnyrissä. Baron kypsyttää tuotteittaan vähintään 60 kk vanhoissa tammitynnyreissä, joita on aikaisemmin käytetty konjakin kypsyttämiseen. Tuotteen minimisokeripitoisuus on 125 g/l, mutta Baronin tapauksessa se on aina korkeampi, tyypillisesti noin 150 g/l (tila ei ilmoita sokeripitoisuutta tarkalleen).

Tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan sulfiittia.

Pineaun tuoksussa on hunajaa ja kuivattuja sekä hillottuja hedelmiä. Maku on selvästi hunajaisen makea, mutta samalla hyvin puhdas ja viinillinen raikas. Suutuntuma on miellyttävän pyöreä. Pitkässä jälkimaussa on aavistus vaniljaa. Miellyttävä kokonaisuus, joka toimii hyvin aperitiivina mutta myös jälkiruokien kuten hedelmien, jäätelön ja suklaan kanssa. Toimii myös simpukoiden ja suolaisten juustojen kanssa.

Tarjoilulämpötila 7 – 9 astetta.

Tuottaja: Baronin tila sijaitsee Borderiessä konjakin maakunnassa. Tila on tehnyt konjakkia jo vuodesta 1865 ja sitä hoitaa nyt seitsemäs sukupolvi. Tila myy suurimman osan konjakkitisleistään isoille tuottajille kuten Martelllle ja Henneseylle. Tila on erityisen tunnettu Pineau des Charentes -juomasta, joka tehdään lisäämällä rypälemehuun konjakkitislettä. Tila kypsyttää juomiaan huomattavan kauan ja esimerkiksi heidän XO-konjakki on yli 40 vuotta vanhaa.
Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty