Viinit

Viinivalikoimamme koostuu eurooppalaisten pientuottajien viineistä

Tuotevalikoimamme sisältää viinejä, joista tiedämme suomalaisten kuluttajien pitävän ja joiden uskomme sopivan hyvin suomalaisten ravintoloiden tarjontaan hinnoiltaan ja laadultaan. Pääpaino valikoimassamme on ruokaviineissä ja olemme valinneet kultakin tuottajalta viinejä, jotka ovat kohtuuhintaisia ja omaavat erinomaisen hinta-laatusuhteen.

6
Yes
None
1
30
Syötä hakusana
/viinit/
Thumbnail
Lajittele

Kategoriat

Rypäle

Maa :

Tuotantotapa:

David Ermel Pinot Gris Vendanges Tardives
34.00
David Ermel Pinot Gris Vendanges Tardives Image

Tuottaja: David Ermel & Fils
Alue: Alsace
Tyyli: Makea aromaattinen valkoviini
Vuosikerta: 2017
Rypäle: 100 % Pinot Gris
Alkoholi: 13%
Hinta: 34.00 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l laatikko

Pinot Gris Vendanges Tardives on täyteläinen makea viini, joka on loppuun käytetty, jolloin maku on enemmän pyöreä kuin makea. Kullankeltainen väriltään ja tuoksussa on kukkeutta ja kypsiä hedelmiä. Sopii erittäin hyvin kermaisten jälkiruokien kuin myös tarte tatinin kera.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
Emilio Vada Moscato d'Asti
10.91
Emilio Vada Moscato d

Tuottaja: Emilio Vada

Alue: Piemonte

Tyyli: makea, hieman kupliva valkoviini

Vuosikerta: 2016

Rypäle: Moscato

Alkoholi: 4.5 %

Hinta: 10.91 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

 

Viinin melko miedossa tuoksussa on kukkaisuutta, melonia ja persikkaa. Maku on hedelmällinen ja siinä on nektariinia, litsiä ja sitruunaa. Viinissä on hunajainen makeus ja raikkaat hapot tekevät siitä miellyttävän juotavan. Jälkimaku on pitkä ja siinä korostuu hedelmällisyys. Tasapainoinen tyylikäs viini joka sopii sellaisenaan nautittavaksi, mutta erityisesti myös pannacotan ja hedelmäisten jälkiruokien seuraksi. Viini on parhaimmillaan nuorena ja se kestää noin kolmen vuoden säilytyksen.

Moscato d’Asti on alueen erikoisuus, jota on alun perin tehty lounasviiniksi. Alhainen alkoholipitoisuus mahdollisti täysitehoisen työskentelyn myös iltapäivisin. Viiniä on käytetty myös seurustelujuomana ja aperitiivina. Viini käytetään viileässä luonnon hiivalla ja käyminen pysäytetään jäähdyttämällä ja viini suodatetaan ennen pullotusta. Viiniin jätetään siihen käymisen aikana lionnut hiilidioksidi ja pullossa on noin kahden barin paine.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
Pisoni Mesum (Natural)
25.00
Pisoni Mesum (Natural) Image

Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Puolimakea valkoviini
Hinta: 25.00 EUR
Vuosikerta: 2018
Rypäle: 100% PIWI-rypäleitä (Poloskei Muskotaly)
Alkoholi: 14%
Sokeria 25 g/l
Myyntierä: 6 x 0,5 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on kukkeutta ja hunajaa. Suutuntuma on silkkisen pehmeä ja aavistuksen makea maku vastaa tuoksua. Maussa on myös hedelmäisyyttä ja yrttisyyttä. Jälkimaku on pitkä ja huomattavan moniulotteinen. Miellyttävä hapokkuus tekee viinistä helposti nautittavan. Parhaimmillaan viini on varmaankin juustojen kanssa tai sellaisenaan meditaatioviininä. Sopii myös keittojen tai itämaisen ruoan kanssa tarjoiltuna.

Mesum on tehty niin kuin viiniä tehtiin keskiajalla. Idea viiniin on saatu Trentossa Buonconsiglion linnassa olevista maalauksista, joissa on kuvattu viinin valmistusta. Köynnökset ovat istutettu tiheään (10 000 köynnöstä hehtaarille) ja kaikki materiaalit ovat palstalla samoja kuin keskiajalla eli köynnökset tuetaan kastanjakeppeihin. Rypäleet poimitaan käsin ja ajetaan hevosella kellarille, jossa ne poljetaan jaloin. Poljetut rypäleet laitetaan käymään ja kypsymään kuorineen terracotta-ruukuihin kuudeksi kuukaudeksi, jonka jälkeen se pullotetaan.

PIWI-rypäleet ovat homeresistansseja, joten niitä ei käsitellä ollenkaan kuparisulfaatilla eikä muillakaan aineilla. Viinissä on sulfiitteja 5-10 mg/litrassa, mikä tulee hiivasta. Määrä on olematon verrattuna esimerkiksi luomuvalkoviineihin, joissa sitä saa olla enintään 150 mg/l.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
Pisoni Suklaagrappa
28.90
Pisoni Suklaagrappa Image

Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Alkoholi: 17%
Hinta: 28.90 € (alv 24 %)
Myyntierä: 1 pullo, 0.5 l

Pisonin suklaagrappa (Cuor di Cioccolata) on tumman suklaan makuinen kermainen ja samettinen likööri. Suklaagrappa on parhaimmillaan viilennettynä, ja se sopii mainiosti myös lämpimänä tai kylmänä jälkiruokien kastikkeeksi, esim. kermavaahdon ja jäätelön kera.

Pakkauksen mukana tulee 8 pientä vohvelikuppia.

Maa : Italia
Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Kabinett
23.90
Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Kabinett Image

Tuottaja: Weingut Willi Schaefer
Alue: Mosel
Tyyli: Puolimakea valkoviini
Hinta: 23.90 EUR
Vuosikerta: 2018
Rypäle: 100% Riesling
Alkoholi: 14%
Sokeria 25 g/l
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

 

Maa : Saksa
Tuotantotapa: Luomuviljelty
David Ermel Pinot Gris Vendanges Tardives Image
David Ermel Pinot Gris Vendanges Tardives
Tuottaja: David Ermel & Fils Alue: Alsace Tyyli: Makea aromaattinen valkoviini Vuosikerta: 2017 Rypäle: 100 % Pinot Gris Alkoholi: 13% Hinta: 34.00 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,75 l laat... Lue lisää
34.00
Emilio Vada Moscato d
Emilio Vada Moscato d'Asti
Tuottaja: Emilio Vada Alue: Piemonte Tyyli: makea, hieman kupliva valkoviini Vuosikerta: 2016 Rypäle: Moscato Alkoholi: 4.5 % Hinta: 10.91 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laa... Lue lisää
10.91
Pisoni Mesum (Natural) Image
Pisoni Mesum (Natural)
Tuottaja: Pisoni Alue: Trentino Tyyli: Puolimakea valkoviini Hinta: 25.00 EUR Vuosikerta: 2018 Rypäle: 100% PIWI-rypäleitä (Poloskei Muskotaly) Alkoholi: 14% Sokeria 25 g/l Myyntierä: 6... Lue lisää
25.00
Pisoni Suklaagrappa Image
Pisoni Suklaagrappa
Tuottaja: Pisoni Alue: Trentino Alkoholi: 17% Hinta: 28.90 € (alv 24 %) Myyntierä: 1 pullo, 0.5 l Pisonin suklaagrappa (Cuor di Cioccolata) on tumman suklaan makuinen kermainen ja samettinen likööri. S... Lue lisää
28.90
Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Kabinett Image
Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Kabinett
Tuottaja: Weingut Willi Schaefer Alue: Mosel Tyyli: Puolimakea valkoviini Hinta: 23.90 EUR Vuosikerta: 2018 Rypäle: 100% Riesling Alkoholi: 14% Sokeria 25 g/l Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon... Lue lisää
23.90