Viinivalikoimamme koostuu eurooppalaisten pientuottajien viineistä
Tuotevalikoimamme sisältää viinejä, joista tiedämme suomalaisten kuluttajien pitävän ja joiden uskomme sopivan suomalaisten ravintoloiden tarjontaan hinnoiltaan ja laadultaan. Pääpaino valikoimassamme on ruokaviineissä ja olemme valinneet kultakin tuottajalta viinejä, jotka ovat kohtuuhintaisia ja omaavat erinomaisen hinta-laatusuhteen.
Täydennämme valikoimaamme toisinaan erikoiserillä, ja mielellämme toteutamme asiakkaidemme toiveita tuotevalikoimamme kehittämisessä.
Makeat-kategoriasta löytyvät jälkiruokaviinien lisäksi myös tällä hetkellä myynnissä olevat suklaagrappa ja limoncello (Pisoni).
Tuottaja: Alario Claudio
Alue: Piemonte
Tyyli: Keskitäyteläinen moniulotteinen punaviini
Rypäle: 100 % Nebbiolo
Alkoholi: 14.5 %
Hinta: 51.90 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0.75 l
Viini on moderni Barolo, jonka väri on jo aavistuksen rusehtava ja lasiin siitä jää pitkät jalat, mikä kertoo korkeasta uutospitoisuudesta. Tuoksussa on kypsiä hedelmiä, kirsikkaa, mausteisuutta, pähkinää ja maanläheisiä aromeja. Viinin maku on voimakas ja hyvin moniulotteinen. Maussa on aistittavissa happamia kirsikoita, marjaisuutta ja lakritsaa. Suutuntuma on pehmeä ja jälkimakua voimistaa miellyttävä hapokkuus. Viini tulee kalkki- ja rautapitoisesta maaperästä, joka tuo siihen moniulotteisuutta. Viiniä on kypsytetty 24 kk ranskalaisissa pienissä tammitynnyreissä ja sen jälkeen 12 kk isoissa tynnyreissä ja vielä 6 kk pullossa. Viinintekijä kuvaa viiniä maskuliiniseksi.
Viini sopii hyvin riistaruokien, kypsytettyjen juustojen ja punaisen lihan kanssa. Juotavissa heti, parhaimmillaan dekatoituna, mielellään 12 tuntia tai enemmän. Viini omaa erittäin pitkän säilytyspotentiaalin.
Tuottaja: Alario Claudio
Alue: Piemonte
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Rypäle: 100 % Dolcetto
Alkoholi: 14.5 %
Hinta: 38.16 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 1 pullo (1.5 l)
Viinin on väriltään tumma violetti ja sen tuoksussa on kirsikkaa ja mausteisuutta. Maussa on kirsikkaa, luumua, salmiakkia, anista ja yrttejä. Viinin suutuntuma on pehmeä ja täyteläinen. Makua korostaa selvä hapokkuus ja rakennetta tukee tanniinit. Hyvä ruokaviini, joka sopii lihapatojen tai grillatun lihan seuraksi. Viini on juotavissa heti, mutta vaatii ilmaa avautuakseen siis kannattaa avata ainakin kaksi tuntia ennen nauttimista.
Viini on tehty Dolceton pienirypäleisestä kloonista, jolloin siinä on enemmän väriä ja voimakkaampi maku. Viiniä on kypsytetty 10 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä.
Tuottaja: Baricci Colombaio di Montosoli
Alue: Toscana – Montalcino
Tyyli: Erittäin hienostunut keskitäyteläinen punaviini
Rypäle: 100 % Sangiovese
Alkoholi: 14 %
Hinta: 54.63 € (alv 25,5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Niin tuoksussa kuin elegantissa maussa löytyy niin punaisia marjoja, hapanta kirsikkaa kuin lakritsaa. Keskitäyteläinen, huomattavan pitkä ja moniulotteinen jälkimaku, jossa nousee esiin uusia aromeja. Sopii erityisen hyvin riistalle kuten porolle, peuralle kuin hirvelle, mutta maku riittää myös muulle punaiselle lihalle. Avaa viini hyvissä ajoin, noin neljä tuntia, ennen nauttimista, koska silloin viinin aromit pääsevät oikeuksiinsa. Valmista juotavaksi heti, mutta kestää ainakin 10 vuoden varastoinnin. Tarjoululämpötila 18° C.
Kypsytetty 36 kuukautta suurissa tammitynnyreissä ja vähintään 4 kk pullossa
Tuottaja: Baricci Colombaio Montosoli
Alue: Toscana – Montalcino
Tyyli: Keskitäyteläinen, kuiva punaviini
Rypäle: 100% Sangiovese
Alkoholi: 14,5 %
Hinta: 27.49 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viini tuoksussa on marjaisuutta ja kirsikkaa. Viini on maultaan elegantti ja tasapainoinen.
Bariccin Rosso di Montalcino on todellinen yleisviini, joka menee niin pastan kuin pihvin kanssa. Se on tarkoitettu juotavaksi heti, mutta säilyy hyvin varastoituna vuosia.
Viini suositellaan avattavan pari tuntia ennen nauttimista. Viini on tarkoitettu juotavaksi nuorena, mutta parhaat vuosikerrat kehittyvät oikein säilytettynä yli kymmenen vuotta.
Täyteläinen punaviini
6 x 0,75 l pullon laatikko
Alkoholi 14 %
75 % Grenache, 15 % Syrah, 5 % Mourvèdre & 5 % Cinsault
33.18 € (sis. 25.5 % alv)
Viinin tuoksussa on kypsiä hedelmiä, kirsikkaa ja yrttejä. Viinin maku on voimakas ja moniuloitteinen. Siitä löytyy ainakin kirsikkaa, lakritsaa, mausteisuutta ja mineraalisuutta. Viinin jälkimaku on huomattavan pitkä ja viinin tanniinit ovat pehmeät. Viini on juotavissa jo nyt, mutta sen maku kehittyy hienostuneemmaksi ainakin vielä noin viiden vuoden ajan. CDP on tyypillinen riistaviini ja itse tarjoaisin sitä mielelläni esim. hirven paistin kera. Sopii hyvin kaikkien voimakkaiden liharuokien kanssa.
Jokaisesta rypälelajista on valmistettu viini erikseen, jonka jälkeen on tehty lopullinen sekoitus. Lisäksi viini on saanut maseroitua (rypäleet ovat olleet käymisastiassa) 30 – 40 vuorokauden ajan, jolloin varmistetaan tanniinien ja väriaineiden uuttuminen viiniin. 30 % viinistä on kypsytetty uusissa tammitynnyreissä, 30 % vuoden vanhoissa, 20 % kaksi vuotta vanhoissa ja loput 20 % terästankeissa. Viini pullotetaan toisena vuotena sadonkorjuun jälkeen, jonka jälkeen sen annetaan kypsyä vähintään vuoden pullossa ennen myyntiin tuloa. Kaikki tämä näkyy laadukkaana lopputuloksena.
Tuottaja: Domaine Benedetti
Alue: Rhône
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Vuosikerta:
Rypäleet: 75 % Grenache, 25 % Syrah
Alkoholi: 13.5 %
Hinta: 17.29 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksussa on tummaa kirsikkaa, hillottua mansikkaa, yrttejä ja häivähdys savua. Suutuntuma on täyteläinen ja hapot tuovat siihen miellyttävän raikkauden. Maku on tasapainoinen ja siitä löytyy kirsikkaa, pippuria, yrttejä ja aavistus aluskasvillisuutta.
Viinille on ominaista miellyttävä hapokkuus, jonka takia se sopii erittäin hyvin grilliruokien kanssa. Viini on parhaimmillaan, kun se tarjotaan aavistuksen viilennettynä (16 C). Juotavissa heti ja kestää ainakin parin vuoden säilytyksen.
Viini tulee aivan Chateauneuf-du-Pape-palstojen vierestä. 30 % viinistä on säilytetty 12 kuukautta 2 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä ja 70 % terästynnyreissä. Viiniä ei ole suodatettu joten siihen muodostuu luonnollisesti jonkin verran sakkaa.
Tuottaja: Berarte
Alue: Rioja Alavesa D.O.Ca
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2016
Rypäle: 100 % Tempranillo
Hinta: 16.95 € (alv 25.5%)
Alkoholi: 13.5 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksussa on kypsiä marjoja, vaniljaa ja makeutta. Suuntuntuma on melko runsas ja tanniinit ovat selvästi aistittavissa. Viini omaa vahvan rakenteen ja kokonaisuus on tasapainoinen. Maku on runsaan hedelmällinen ja mieleen tulee lähinnä viikuna, luumu ja punaiset marjat. Mausta löytyy myös mausteisuutta, setriä ja lakritsia. Jälkimaku on keskipitkä. Selvä liharuoan kanssa tarjottava viini eli pihvit ja padat ovat hyviä kavereita.
Viini on juotavissa jo nyt, mutta kestää hyvinkin viiden vuoden säilytyksen. Suositellaan avattavaksi vähintään kaksi tuntia ennen nauttimista ja käyttämään karahvia.
Hienostunut täyteläinen punaviini
6 x 0,75 l pullon laatikko
Vuosikerta 2017
100 % Aglianico
34.20 € (sis. ALV 25.5 %)
Viinin tuoksussa on tummia marjoja, lähinnä karhunvadelmaa, ruusua, savua ja vaniljaa. Suutuntuma on runsas ja viinissä on selvästi tanniinia, mutta ne ovat jo pyöristyneet. Maku on intesiivinen ja tummat marjat, kirsikka ja karhunvadelma, maistuvat selvästi. Jälkimaku on huomattavan pitkä ja moniulotteinen, siitä löytyy niin mausteisuutta kuin kahvin karvautta. Viinissä on mukava hapokkuus joka tekee siitä raikkaan ja korostaa makuja. Erittäin hieno ja tasapainoinen viini, joka sopii parhaiten voimakkaiden liharuokien kanssa kuten esimerkiksi lampaan tai naudan lihan kassa tarjottavaksi. Viini on valmista juotavaksi ja kestää ainakin 10 vuoden säilytyksen. Suositellaan viinin avaamista hyvissä ajoin ja dekantoitia.
Viiniä on kypsytetty kaksi vuotta 700 ja 225 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä ja sen jälkeen pullossa. Taurasi on Etelä-Italian arvostetuin viini ja sitä voi hyvin verrata laadultaan Baroloon.
Hienostunut erittäin täyteläinen punaviini
0,75 l pullo
Vuosikerta 2012
100 % Aglianico
57.69 € (sis. ALV 25.5 %)
Vuoden pidempään tynnyrissä kypsytetty versio, joka tulee yli 150 vanhoista köynnöksistä, joissa on jaloviinin juuri. Tuoksussa on lakritsaa, balsamicoa, tummaa kirsikkaa ja tupakkaa. Maku on todella intensiivinen ja on tasapainossa tuoksun kanssa. Tanniinit ovat pyöreät ja jälkimaku on todella pitkä ja moniulotteinen. Viini toimii hyvin juustojen, tumman suklaan ja liharuokien kanssa. Toimii myös erinomaisesti meditaatioviininä ja maku kehittyy lasissa.
Poikkeuksellisen hieno ja moniulotteinen viini.antoitia.
Viiniä on kypsytetty kolme vuotta 700 ja 225 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä ja sen jälkeen pullossa. Taurasi on Etelä-Italian arvostetuin viini ja sitä voi hyvin verrata laadultaan Baroloon.
Tuottaja: Château Moulin de Blanchon
Alue: Bordeaux – Haut Medoc – Cru Bourgeois
Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2020
Rypäle: 50 % Merlot, 49 % Cabernet Sauvignon & 1 % Petit Verdot
Alkoholi:
Hinta: 20.98 € (sis. alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Täyteläinen punaviini, jossa on runsaasti makua. Tuoksussa on kirsikkaa, luumua, suklaata, tupakkaa ja setriä. Maku on vahva, hedelmäinen, mausteinen, suklainen ja yhtenevä tuoksun kanssa. Viini muistuttaa tyyliltänsä Paulliacin viinejä. Nuorena viinin tanniinit ovat huomattavan vahvat ja dominoivat suutuntumaa. Ikääntymisen myötä ne pyöristyvät ja viinin moniulotteisuus tulee paremmin esille. Nuorena sopii tanniinisuutensa vuoksi parhaiten punaisen lihan kanssa. Vanhemmiten sopii paremmin esimerkiksi riistan ja ankan kanssa tarjoiltuna. Viiniä ei ole tarkoitettu juotavaksi nuorena, vaan sitä on varastoitava noin neljä vuotta vuosikerrasta. Viini kestää ongelmitta ainakin 10 vuoden säilytyksen, joskin viiniin tulee iän myötä sakkaa.
Tuottaja: Château Moulin de Blanchon
Henri Negrier aloitti viinin viljelyn vuonna 1978, kun hän osti ensimmäisen palstansa. Alussa kaikki rypäleet myytiin osuuskunnalle, joka teki niistä viinin. Vuonna 1990 hän perusti vanhaan talliin oman kellarin ja vuonna 1992 ensimmäinen vuosikerta Chateau Moulin de Blanchonia näki päivän valon. Tila on panostanut voimakkaasti viinin valmistukseen ja on ajan saatossa laajentunut noin 30 hehtaarin tilaksi ja keskimääräinen hehtaarisato on alle 50 hl/ha. Osoituksena hyvästä työstä tila sai vuosikerrasta 2007 alkaen Cru Burgeous -luokituksen, mitä voidaan pitää konservatiivisessa Bordeaux’ssa todella nopeasti saavuttetuna. Tilalla on oivallinen sijainti, vain kilometri St. Estephestä ja huipputila Sociando Malletin naapurissa. Maaperä on sorapitoista ja muistuttaa Paulliacin maaperää, mikä on havaittavissa viinin maussa.
Tuottaja: Château Moulin de Blanchon
Alue: Bordeaux – Haut Medoc – Cru Bourgeois
Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2020
Rypäle: 50 % Merlot, 49 % Cabernet Sauvignon & 1 % Petit Verdot
Alkoholi:
Hinta: 46.88 € (sis. alv 25.5 %)
Myyntierä: 1,5 l pullo
Täyteläinen punaviini, jossa on runsaasti makua. Tuoksussa on kirsikkaa, luumua, suklaata, tupakkaa ja setriä. Maku on vahva, hedelmäinen, mausteinen, suklainen ja yhtenevä tuoksun kanssa. Viini muistuttaa tyyliltänsä Paulliacin viinejä. Nuorena viinin tanniinit ovat huomattavan vahvat ja dominoivat suutuntumaa. Ikääntymisen myötä ne pyöristyvät ja viinin moniulotteisuus tulee paremmin esille. Nuorena sopii tanniinisuutensa vuoksi parhaiten punaisen lihan kanssa. Vanhemmiten sopii paremmin esimerkiksi riistan ja ankan kanssa tarjoiltuna. Viiniä ei ole tarkoitettu juotavaksi nuorena, vaan sitä on varastoitava noin neljä vuotta vuosikerrasta. Viini kestää ongelmitta ainakin 10 vuoden säilytyksen, joskin viiniin tulee iän myötä sakkaa.
Tuottaja: Château Moulin de Blanchon
Henri Negrier aloitti viinin viljelyn vuonna 1978, kun hän osti ensimmäisen palstansa. Alussa kaikki rypäleet myytiin osuuskunnalle, joka teki niistä viinin. Vuonna 1990 hän perusti vanhaan talliin oman kellarin ja vuonna 1992 ensimmäinen vuosikerta Chateau Moulin de Blanchonia näki päivän valon. Tila on panostanut voimakkaasti viinin valmistukseen ja on ajan saatossa laajentunut noin 30 hehtaarin tilaksi ja keskimääräinen hehtaarisato on alle 50 hl/ha. Osoituksena hyvästä työstä tila sai vuosikerrasta 2007 alkaen Cru Burgeous -luokituksen, mitä voidaan pitää konservatiivisessa Bordeaux’ssa todella nopeasti saavuttetuna. Tilalla on oivallinen sijainti, vain kilometri St. Estephestä ja huipputila Sociando Malletin naapurissa. Maaperä on sorapitoista ja muistuttaa Paulliacin maaperää, mikä on havaittavissa viinin maussa.
Tuottaja: Vignobles Feytit
Alue: Bordeaux – St. Emilion
Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2010
Rypäle: Merlot 100 %
Alkoholi:
Hinta: 27.98 € (sis. alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksu on hedelmällinen ja siinä on jo aistittavissa kehittymisen aromeja. Suutuntuma on erittäin täyteläinen, lihaisa, ja viinissä on pehmeät tanniinit. Viinin rakenne on huomattavan vahva. Maku on linjassa tuoksun kanssa ja siinä on kypsiä mustia marjoja, kirsikkaa, karhunvadelmaa ja luumua. Moniuloitteisessa jälkimaussa on myös mausteisuutta, tammea ja mineraalisuutta. Erittäin hyvä viini punaisen lihan kanssa tarjottavaksi.
Viini on valmista juotavaksi, mutta kestää ainakin 20 vuoden säilytyksen.
Tuottaja: Château Tour Grand Faurie –viinitaloa operoivat sisarukset Franck ja Isabelle Feytit. Tila on perustettu vuonna 1949 ja se omistaa viinitarhoja Saint-Emilionin ja Saint-Georges-Saint-Emilion –alueelta yhteensä reilut 15 hehtaaria. Tila viljelee pääosin Merlot’ta (75%) sekä jonkin verran Cabernet Francia (25%) ja Malbecia (5%). Viinitarhojen köynnösten keski-ikä on 50 vuotta. Kaikki rypäleet poimitaan käsin ja otanta on maltillinen n. 50 hl/ha.
Tuottaja: Vignobles Feytit
Alue: Bordeaux – St. Emilion
Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2015
Rypäle: Merlot 90 %, Cabernet Franc 10 %
Alkoholi:
Hinta: 69.68 € (sis. alv 25.5 %)
Myyntierä: 3 x 1.5 l pullon laatikko
Viinin tuoksu on hedelmällinen ja siinä on jo aistittavissa kehittymisen aromeja. Suutuntuma on erittäin täyteläinen, lihaisa, ja viinissä on pehmeät tanniinit. Viinin rakenne on huomattavan vahva. Maku on linjassa tuoksun kanssa ja siinä on kypsiä mustia marjoja, kirsikkaa, karhunvadelmaa ja luumua. Moniuloitteisessa jälkimaussa on myös mausteisuutta, tammea ja mineraalisuutta. Erittäin hyvä viini punaisen lihan kanssa tarjottavaksi.
Viini on valmista juotavaksi, mutta kestää ainakin 20 vuoden säilytyksen.
Tuottaja: Château Tour Grand Faurie –viinitaloa operoivat sisarukset Franck ja Isabelle Feytit. Tila on perustettu vuonna 1949 ja se omistaa viinitarhoja Saint-Emilionin ja Saint-Georges-Saint-Emilion –alueelta yhteensä reilut 15 hehtaaria. Tila viljelee pääosin Merlot’ta (75%) sekä jonkin verran Cabernet Francia (25%) ja Malbecia (5%). Viinitarhojen köynnösten keski-ikä on 50 vuotta. Kaikki rypäleet poimitaan käsin ja otanta on maltillinen n. 50 hl/ha.
Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella
Hinta. 30.48 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella
Hinta. 158.00 € (alv 25.5 %) – Hyvin rajoitettu saatavuus
Myyntierä: 3,0 l pullo
Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella
Hinta: 32,48 € (sis. alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin rypäleet tulevat La Coetan kukkulalta ja viini on tyypiltään moderni Amarone, jotka ovat tyypillisesti helpommin lähestyttävissä ja valmiimpia juotavaksi tullessaan markkinoille. Runsaassa tuoksussa on kirsikkaa, vaniljaa, mentolia ja kaakaota. Todella täyteläinen ja aavistuksen makea maku, jossa on vaniljaa, karvautta, suklaata, kirsikkaa ja mausteisuutta. Hyvin miellyttävä suutuntuma.
Viini sopii parhaiten punaisen lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa. Amarone on avattava mielellään vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua ja se maistuu parhaimmalta isoista laseista.
Viiniä on säilytetty 30 kuukautta 500 litran tammitynnyreissä, joiden sisäpinta on poltettu. Modernit Amaronet ovat heti nautittavissa, mutta omaavat perinteisten lailla todella pitkän säilytyspotentiaalin.
Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella
Hinta: 178.00 € (sis. alv 25.5 %)
Myyntierä: 3 l pullo
Viinin rypäleet tulevat La Coetan kukkulalta ja viini on tyypiltään moderni Amarone, jotka ovat tyypillisesti helpommin lähestyttävissä ja valmiimpia juotavaksi tullessaan markkinoille. Runsaassa tuoksussa on kirsikkaa, vaniljaa, mentolia ja kaakaota. Todella täyteläinen ja aavistuksen makea maku, jossa on vaniljaa, karvautta, suklaata, kirsikkaa ja mausteisuutta. Hyvin miellyttävä suutuntuma.
Viini sopii parhaiten punaisen lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa. Amarone on avattava mielellään vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua ja se maistuu parhaimmalta isoista laseista.
Viiniä on säilytetty 30 kuukautta 500 litran tammitynnyreissä, joiden sisäpinta on poltettu. Modernit Amaronet ovat heti nautittavissa, mutta omaavat perinteisten lailla todella pitkän säilytyspotentiaalin.
Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara
Hinta: 18.99 € (sis. alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksussa on aistittavissa tupakan, mentolin ja kirsikan aromeja. Tasapainoisessa maussa on runsautta ja sieltä löytyy niin kirsikkaa, mausteita, kahvia kuin karvautta. Suutuntuma on pehmeä ja pientä tanniinisuutta on aistittavissa. Jälkimaku on pitkä ja moniulotteinen. Viini on helposti lähestyttävissä ja kokonaisuus on todella miellyttävä. Ripasso toimii hyvin monen liharuoan kanssa ja sopii niin naudalle, lampaalle kuin riistalle kaveriksi. Viini on valmista nautittavaksi heti, mutta kestää jonkin verran säilytystä.
Viiniä on kypsytetty 12 kuukauden ajan 500 ja 2200 litran tammitynnyreissä.
Tuottaja: De Muller
Alue: D.O. Tarragona
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Rypäleet: 60 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot
Hinta: 12.90 sis. alv 25.5
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko
Viinin tuoksussa on hillottuja punaisia ja mustia marjoja lähinnä kirsikka ja mustaherukkaa sekä hieman tammen tuomaa vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja viinissä on miellyttävät hapot, jotka kantavat keskipitkää jälkimakua, ja viinin
tanniinit ovat hyvin pehmeät. Maku on hillottujen punaisten ja mustien marjojen yhdistelmä. Jälkimaussa tulee esiin
mausteisuus. Sopii hyvin erilaisten liharuokien kanssa. Viiniä on kypsytetty 12 kk tammitynnyreissä.
Tuottaja: La Valletta
Alue: Toscana
Tyyli: Hienostunut täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2011
Rypäleet: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon
Hinta: 29.76 EUR (sis. alv 25.5%)
Alkoholi: 14.5 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Dimezzo on hyvä esimerkki sitä, mitä supertoscanalainen viini on parhaimmillaan. Perinteiset Bordeaux-rypäleet Merlot ja Cabernet Sauvignon antavat viinille täyteläisyyden ja maun, joka tuo samalla esiin kasvuolosuhteet, terroirin.
Voimakas, mutta hienostunut maku, jossa on aistittavissa kirsikkaa, kukkeutta, hedelmällisyyttä ja vaniljaa. Täyteläinen maku, joka sopii erityisen hyvin riistan ja punaisen lihan kanssa. Juotavissa heti, mutta kehittyy vielä ainakin 10 vuotta, jolloin siihen tulee tupakan ja nahan aromeja.
Kypsytetty 14 kk tammitynnyreissä ja vähintään 24 kk pullossa.
Tuottaja: Ernesto del Palacio
Alue: Toro D.O.
Tyyli: täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2015
Rypäleet: 100% Tinta de Toro
Hinta: 16.39 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksu on elegantti ja intensiivinen, hieman savuinenkin. Tumman hedelmäinen maku on harmoniassa ikääntymisen mukanaan tuomien aromien kanssa. Maussa on myös aistittavissa neilikkaan vivahtavaa mausteisuutta, mustapippuria, paahteisuutta, lakritsaa, kaakaota ja mineraalisuutta.
Viini on samanaikaisesti sekä raikas että täyteläinen.
Tähän viiniin kerättävät intensiivisen maun omaavat rypäleet saadaan yli 100-vuotiaista köynnöksistä. Tarhat sijaitsevat 680 metrin korkeudessa ja saanto on varsin alhainen, vain 1500 kg / hehtaari. Viiniä kypsytetään vähintään 12 kk amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 12 kk pullossa ennen myynnin aloittamista. Prosessin aikana tanniinit kypsyvät ja viinin maku muuttuu moniuloitteisemmaksi.
Viini sopii tarjottavaksi punaisen lihan, pataruokien, sieniruokien ja kypsytettyjen juustojen kera.
Tuottaja: Vignobles Feytit
Alue: Bordeaux
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Rypäleet: 100% Merlot
Alkoholi: 14%
Hinta: 20.24 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksussa ja maussa on kypsiä mustia marjoja, karhunvadelmaa ja kirsikkaa. Maussa on myös aavistus tammea ja jälikimaussa erottuu lakritsa ja pieni mausteisuus. Pehmeät tanniinit kuivaavat suuta jonkin verran ja viini on hyvin tasapainoinen kokonaisuus. Viini on valmista nautittavaksi jo nyt, mutta kestää huoletta ainakin viiden vuoden säilytyksen. Sopii hyvin punaisen lihan seuraksi.
Todellinen huippuviini Saint-Émilionin sateliittialueelta. Viini on voittanut vuonna 2016 Vignerons Independants’n kultamitalin.
Tyyli: täyteläinen punaviini
Alue: Piemonte
Rypäleet: 100% Barbera
Alkoholi: 15 %
Hinta 25.90 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksusta löytyy hillottuja mustia marjoja, kirsikkaa, mausteisuutta ja kukkeutta. Viini on huomattavan täyteläinen ja intensiivinen. Viinin maku on jo aavistuksen kehittynyt ja hillotut marjat, kirsikka ja mustaherukka, pippuri ja balsamico tulevat esille. Jälkimaku on moniulotteinen ja siinä on aistittavissa nahan, suklaan, lakritsan ja paahdetun sokerin aromeja. Viinissä on pyöreät tanniinit ja selvät hapot.
Viini sopii erittäin hyvin erilaisten liharuokien kanssa, menee niin punaiselle lihalle kuin riistalle ja possulle.
Viini tulee yhdeltä palstalta (nro 213) ja köynnökset ovat yli 50 vuotta vanhoja, joten hehtaarisato on automaattisesti pieni ja maku on konsentroitunut. Viiniä on kypsytetty 18 kk isoissa tammitynnyreissä.
Tyyli: täyteläinen punaviini
Alue: Piemonte
Rypäleet: 100% Barbera
Alkoholi: 15 %
Hinta 31.00 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksusta tulee mieleen hillotut punaiset marjat ja luumukompotti. Lisäksi tuoksussa on kukkeutta ja yrttejä. Maku on todella intensiivinen ja siinä on kirsikkaa, luumua, lakritsaa ja vaniljaa. Jälkimaku on huomattavan pitkä ja siitä löytyy niin mausteisuutta kuin suklaan karvautta. Viini on suuntuntumalta erittäin runsas ja siinä on pehmeät tanniinit ja tasapainoinen hapokkuus. Viini sopii hyvin voimakkaiden liharuokien kanssa nautittavaksi. Vaikka se on vahva niin se ei kuitenkaan ole liian jyräävä. Viini on valmista juotavaksi, mutta paranee merkittävästi parin vuoden säilytyksen aikana. Viini kestää huoleti kymmenen vuoden säilytyksen.
Viini on yhden palstan viini ja tulee vanhoista yli 90 vuotiaista köynnöksistä, joten se on huomattavan intensiivinen ja moniulotteinen. Viiniä on kypsytetty 18 kk pienissä uusissa tammitynnyreissä, mutta tammi ei tule mitenkään selvästi esiin vaan on integroitunut hienosti osaksi viiniä.
Keskitäyteläinen kirsikkainen punaviini
6 x 0,75 l pullon laatikko
100 % Pinot Noir
32.90 EUR (sis. 25.5 % alv)
Viinin tuoksussa on tummia marjoja, kirsikkaa ja karhunvadelmaa, tammikypsytyksen tuomaa savua ja vaniljaa sekä hieman mineraalisuutta. Maku vastaa melko hyvin tuoksua, alussa korostuu kirsikka, luumu ja mausteisuus. Jälkimaku on pitkä ja esiin tulee myös punaiset marjat. Viini on yllättävän täyteläinen Pinot Noiriksi ja sopii siksi hyvin riistan kanssa tarjoiltavaksi. Viini on vielä melko nuorta ja jo pieni kehittyminen tekee siitä moniulotteisemman. Suosittelen avaamista kahta tuntia ennen nauttimista.
Tila on muuttanut viinin kypsytystä ja nykyään sitä kypsytetään 36 kk ranskalaisissa tammitynnyreisssä (500 l), jotka ovat pääosin käytettyjä. Nykyään tammi maistuu vain vähän ja lisää mukavasti viinin moniulotteisuutta.
Täyteläinen punaviini
6 x 0,75 l pullon laatikko
Alkoholi 14 %
100 % Nebbiolo
27.20 EUR (sis. 25.5% ALV)
93/100 James Suckling ja 93/100 Kerin O’Keefe
Viinit tuoksu on marjainen ja mausteinen. Maussa tulee esiin tummat marjat ja luumu. Viinissä on pehmeät hapot ja tanniinit erottuvat selvästi. Jälkimaku on pitkä ja siinä tulee esiin vanilja ja lakritsa. Suutuntuma on melko pyöreä ja täyteläinen. Viini on vielä melko nuorta ja on optimi-iässään 5 – 10 vuoden ikäisenä. Sopii hyvin pataruokien tai uunipaistin kanssa.
Viini valmistetaan perinteisellä tavalla, juuri samalla tavalla kuin tilan ensimmäinen Barbaresco. Rypäleet tulevat vanhoista köynnöksistä ja sitä kypsytetään isoissa vanhoissa tammitynnyreissä 24 – 30 kk, jonka jälkeen vielä pullossa vähintään 6 kk.
Tuottaja: Pasquale Pelissero
Alue: Piemonte
Tyyli:keskitäyteläinen punaviini
Rypäleet:100% Freisa
Alkoholi: 14 %
Hinta: 17.82 EUR
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Viinin tuoksussa on punaisia marjoja, vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa, sekä yrttejä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pyöreä. Viinissä on suuta kuivattavat tanniinit ja miellyttävä hapokkuus. Runsas maku on linjassa tuoksun kanssa ja punaiset marjat tulevat selvästi esiin. Jälkimaku on huomattavan pitkä. Freisa sopii monen ruoan kanssa, mutta ehkä parhaiten osso bucon tai rasvaisten leikkeleiden kuten salamin kanssa.
Freisa on melko harvinainen rypäle Piemontesta. Viiniä on kypsytetty 12 kk vahvoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Runsas marjainen punaviini
6 x 0,75 l pullon laatikko
100 % Nebbiolo
18.62 EUR (sis. 25.5% ALV)
Viinin tuoksu on Nebbiololle tyypillinen marjainen ja kukkea. Suutuntuma on raikas ja melko runsas ja maku on puhdas. Jälkimaku on pitkä ja marjaisuus tulee selvästi esiin. Viinissä on melko vähän tanniinia Nebbioloksi. Viini on tarkoitettu juotavaksi melko nuorena.
Tilan nuori isäntä Simone on kehittänyt viinin alunperin pizzaviiniksi. Heillä oli enologikoulun aikana tapana kokoontua kerran viikossa syömään pizzaa ja jokainen toi sinne oman tilan viinin. Simone toi aluksi tilaisuuksiin Barbarescoa, mutta se oli hänestä liian iso ja moniuloitteinen viini. Tästä syystä hän kehitti Nebbiolon, joka on hieman helpompi nautittavaksi nuorena.
Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Hinta: 23.77 EUR (sis.alv)
Rypäle: 100% Pinot Noir
Alkoholi: 13,5 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko
Pisonin Pinot Nero on huomattavasti täyteläisempi kuin Pinot Noir yleensä ja lähestyy Burgundin vahvempia viinejä. Tuoksussa on kirsikkaa, aavistus vaniljaa sekä marjaisuutta. Pehmeä ja pyöreä maku, joka on tasapainossa tuoksun kanssa. Pitkä jälkimaku, josta on löydettävissä aavistus katkeruutta. Pehmeät ja miellyttävät hapot, aavistus tanniinisuutta. Sopii monen ruoan kanssa kuten grillatun lihan, pataruokien ja jopa pihvin kanssa tarjottavaksi. Viini on juotavissa heti, kiitos tilan tekemän kypsytyksen, mutta paranee vielä vuosien ajan oikein säilytettynä. Viini voitti vuonna 2009 Italian parhaan Pinot Nero –tittelin, “ Le Giornate del Pinot Nero”.
Kypsytetty 18 kk tammitynnyreissä ja vähintään 12 kk pullossa.
