Viinit

Viinivalikoimamme koostuu eurooppalaisten pientuottajien viineistä

Tuotevalikoimamme sisältää viinejä, joista tiedämme suomalaisten kuluttajien pitävän ja joiden uskomme sopivan suomalaisten ravintoloiden tarjontaan hinnoiltaan ja laadultaan. Pääpaino valikoimassamme on ruokaviineissä ja olemme valinneet kultakin tuottajalta viinejä, jotka ovat kohtuuhintaisia ja omaavat erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Täydennämme valikoimaamme toisinaan erikoiserillä, ja mielellämme toteutamme asiakkaidemme toiveita tuotevalikoimamme kehittämisessä.

Makeat-kategoriasta löytyvät jälkiruokaviinien lisäksi myös tällä hetkellä myynnissä olevat suklaagrappa ja limoncello (Pisoni).

 

Tyhjennä
Lajittele
Kategoriat
Rypäle
Maa
Tuotantotapa
Hintasuodatin
19.90€

Tyyli: Voimakas kehittynyt punaviini
Alue: Piemonte
Vuosikerta: 2003
Rypäleet: 85 % Nebbiolo, 15 % Vespolina
Alkoholi: 14 %
Hinta 19.90 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on marjoja, lähinnä herukkaa ja mustikkaa, kukkeutta, mausteisuutta, lakritsaa ja hiukan makeuta. Viini on miellyttävän täyteläinen ja selkeästi mutta miellyttävästi tanniininen. Maussa aistii jo ikääntymisen merkit miellyttävänä makujen kirjona, josta löytyy samoja aromeja kuin tuoksussa, mutta myös aavistus tupakkaa. Viinissä on erittäin hyvä tasapaino ja se vaan paranee, kun saa ruokaa seurakseen.  Ehdottomasti punaisen lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa tarjoiltuna parhaimmillaan, mutta sopii erinomaisesti myös voimakkaan makuisen riistan kuten jäniksen kanssa. Sopii niin pihvien kuin pataruokien kanssa tarjoiltavaksi.

Viiniä on kypsytetty ensin 12 kk suurissa 50 hl tammitynnyreissä, jonka jälkeen vielä 18 kk 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä ja lopuksi vielä vähintään yhdeksän kuukautta pullossa ennen myyntiin tulemistaan. Viini on valmista nautittavaksi ja alkaa olla optimaalisessa iässä. Viini on suodattamatonta ja iän myötä siihen on kertynyt sakkaa.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
31.00€

Tuottaja: Domaine Chapelle

Alue: Burgundi

Tyyli: keskitäyteläinen, hienostunut punaviini

Vuosikerta: 2006

Rypäle: Pinot Noir

Alkoholi: 13 %

Hinta: 31.00 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Hedelmäinen tasapainoinen hienostunut viini, joka sopii parhaiten riistaruokien kanssa. Melko vahva Pinot noiriksi. Valmista juotavaksi juuri nyt, siis käyttöön ei säilöön.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Luomuviljelty
28.50€

Tuottaja: La Valletta
Alue: Toscana
Tyyli: Hienostunut täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2009
Rypäleet: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon
Hinta: 28.50 EUR (alv 24%)
Alkoholi: 14.5 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Dimezzo on hyvä esimerkki sitä, mitä supertoscanalainen viini on parhaimmillaan. Perinteiset Bordeaux-rypäleet Merlot ja Cabernet Sauvignon antavat viinille täyteläisyyden ja maun, joka tuo samalla esiin kasvuolosuhteet, terroirin.

Voimakas, mutta hienostunut maku, jossa on aistittavissa kirsikkaa, kukkeutta, hedelmällisyyttä ja vaniljaa. Täyteläinen maku, joka sopii erityisen hyvin riistan ja punaisen lihan kanssa. Juotavissa heti, mutta kehittyy vielä ainakin 10 vuotta, jolloin siihen tulee tupakan ja nahan aromeja.

Kypsytetty 14 kk tammitynnyreissä ja vähintään 24 kk pullossa.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
44.72€

Tuottaja: Alario Claudio
Alue: Piemonte
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2018
Rypäle: 100 % Nebbiolo
Alkoholi: 14.5 %
Hinta: 44.72 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0.75 l

Viini on moderni Barolo, jonka väri on jo aavistuksen rusehtava ja lasiin siitä jää pitkät jalat, mikä kertoo korkeasta uutospitoisuudesta. Tuoksussa on kypsiä hedelmiä, kirsikkaa, mausteisuutta, pähkinää ja maanläheisiä aromeja. Viinin maku on voimakas ja hyvin moniulotteinen. Maussa on aistittavissa happamia kirsikoita, marjaisuutta ja lakritsaa. Suutuntuma on pehmeä ja jälkimakua voimistaa miellyttävä hapokkuus. Viini tulee kalkki- ja rautapitoisesta maaperästä, joka tuo siihen moniulotteisuutta. Viiniä on kypsytetty 24 kk ranskalaisissa pienissä tammitynnyreissä ja sen jälkeen 12 kk isoissa tynnyreissä ja vielä 6 kk pullossa. Viinintekijä kuvaa viiniä maskuliiniseksi.

Viini sopii hyvin riistaruokien, kypsytettyjen juustojen ja punaisen lihan kanssa. Juotavissa heti, parhaimmillaan dekatoituna, mielellään 12 tuntia tai enemmän. Viini omaa erittäin pitkän säilytyspotentiaalin.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
37.70€

Tuottaja: Alario Claudio
Alue: Piemonte
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2018
Rypäle: 100 % Dolcetto
Alkoholi: 14.5 %
Hinta: 37.70 € (alv 24 %)
Myyntierä: 1 pullo (1.5 l)

Viinin on väriltään tumma violetti ja sen tuoksussa on kirsikkaa ja mausteisuutta. Maussa on kirsikkaa, luumua, salmiakkia, anista ja yrttejä. Viinin suutuntuma on pehmeä ja täyteläinen. Makua korostaa selvä hapokkuus ja rakennetta tukee tanniinit. Hyvä ruokaviini, joka sopii lihapatojen tai grillatun lihan seuraksi. Viini on juotavissa heti, mutta vaatii ilmaa avautuakseen siis kannattaa avata ainakin kaksi tuntia ennen nauttimista.

Viini on tehty Dolceton pienirypäleisestä kloonista, jolloin siinä on enemmän väriä ja voimakkaampi maku. Viiniä on kypsytetty 10 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
14.99€
Tuottaja: Podere La Castellaccia di Alessandro Tofanari Alue: Toscana Tyyli: Kuiva hedelmäinen valkoviini Vuosikerta: 2016 Rypäleet: Vernaccia Hinta: 14,99 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin väri on voimakkaan keltainen. Viinin tuoksussa on eksoottisia hedelmiä, vaniljaa ja yrttejä. Suutuntuma on runsas ja öljyinen. Voimakkaassa maussa tulee aromaattisuus esiin. Jälkimaussa on mukava suolainen mineraalisuus ja mausteisuus. Viinissä on Vernaccialle tyypillinen kirpeä hapokkuus, joka tulee parhaiten esiin viinin ollessa kylmää/viileää. Tasapainoinen kokonaisuus, joka sopii kalan ja vaalean lihan kanssa. Toimii hyvin tomaattia ja oliiviöljyä sisältävien ruokien kanssa. Viini on valmista juotavaksi, mutta kestää ainakin viiden vuoden säilytyksen.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
30.90€

Tuottaja: Barbier-Louvet
Alue: Champagne
Tyyli: Kuiva Blanc de Noirs -samppanja, 1er cru
Rypäleet: 100% Pinot Noir
Hinta: 30.90 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Dosage 9 g/l

Tuoksussa on kypsää omenaa ja paahteisuutta. Viinin suutuntuma on pehmeä ja täyteläinen ja sillä on erinomaisen vahva rakenne. Maussa on samaa omenaa kuin tuoksussa, mutta myös nektariiniä, persikkaa ja mantelia. Viini on todella monikäyttöinen sopii maljajuomaksi, mutta vahvan rakenteen ansiosta myös ruokaviiniksi. ERINOMAINEN HINTA-LAATUSUHDE

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
24.49€

Tuottaja: Baricci Colombaio Montosoli
Alue: Toscana – Montalcino
Tyyli: Keskitäyteläinen, kuiva punaviini
Vuosikerta: 2019
Rypäle: 100% Sangiovese
Alkoholi: 14,5 %
Hinta: 24.49 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viini tuoksussa on marjaisuutta ja kirsikkaa. Viini on maultaan elegantti ja tasapainoinen.

Bariccin Rosso di Montalcino  on todellinen yleisviini, joka menee niin pastan kuin pihvin kanssa. Se on tarkoitettu juotavaksi heti, mutta säilyy hyvin varastoituna vuosia.

Viini suositellaan avattavan pari tuntia ennen nauttimista. Viini on tarkoitettu juotavaksi nuorena, mutta parhaat vuosikerrat kehittyvät oikein säilytettynä yli kymmenen vuotta.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
16.93€
Tuottaja: Domaine Begue-Mathiot Alue: Burgundi Tyyli: Kuiva täyteläinen valkoviini Vuosikerta: 2017 Rypäle: 100% Chardonnay Alkoholi:12.5% Hinta: 16.93 € (alv 24%) Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Valmistus: Kypsytetty terästankeissa Hedelmäinen ja miellyttävä Chablis, jonka tuoksussa on sitrusta ja kukkeutta. Viinin suutuntuma on pyöreä, hapot ovat pehmeät ja selvästi aistittavissa. Maussa on aavistus voimaisuutta ja hedelmällisyyttä. Jälkimaku on aavistuksen vaniljainen. Raikas viini, joka on tarkoitettu juotavaksi nuorena. Sopii erittäin hyvin äyriäisten kanssa tai noutopöydän viiniksi.
Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
12.99€

Tuottaja: Domaine Benedetti
Alue: Rhône
Tyyli: kuiva roseeviini
Vuosikerta: 2019
Rypäleet: 100% Cinsault
Alkoholi: 13.5 %
Hinta: 12,99 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Miellyttävän hapokas luomurosé. Viini on kuiva, mutta samalla miellyttävän hedelmäinen ja tasapainoinen. Sopii mm. salaateille, lohelle, juustojen ja grilliruoan kanssa.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
14.92€

Tuottaja: Domaine Benedetti

Alue: Rhône

Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini

Vuosikerta:

Rypäleet: 75 % Grenache, 25 % Syrah

Alkoholi: 13.5 %

Hinta: 14,92 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on tummaa kirsikkaa, hillottua mansikkaa, yrttejä ja häivähdys savua. Suutuntuma on täyteläinen ja hapot tuovat siihen miellyttävän raikkauden. Maku on tasapainoinen ja siitä löytyy kirsikkaa, pippuria, yrttejä ja aavistus aluskasvillisuutta.

Viinille on ominaista miellyttävä hapokkuus, jonka takia se sopii erittäin hyvin grilliruokien kanssa. Viini on parhaimmillaan, kun se tarjotaan aavistuksen viilennettynä (16 C). Juotavissa heti ja kestää ainakin parin vuoden säilytyksen.

Viini tulee aivan Chateauneuf-du-Pape-palstojen vierestä. 30 % viinistä on säilytetty 12 kuukautta 2 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä ja 70 % terästynnyreissä. Viiniä ei ole suodatettu joten siihen muodostuu luonnollisesti jonkin verran sakkaa.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
14.26€

Tuottaja: Berarte
Alue: Rioja Alavesa D.O.Ca
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2016
Rypäle: 100 % Tempranillo
Hinta: 14.26 € (alv 24%)
Alkoholi: 13.5 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on kypsiä marjoja, vaniljaa ja makeutta. Suuntuntuma on melko runsas ja tanniinit ovat selvästi aistittavissa. Viini omaa vahvan rakenteen ja kokonaisuus on tasapainoinen. Maku on runsaan hedelmällinen ja mieleen tulee lähinnä viikuna, luumu ja punaiset marjat. Mausta löytyy myös mausteisuutta, setriä ja lakritsia. Jälkimaku on keskipitkä. Selvä liharuoan kanssa tarjottava viini eli pihvit ja padat ovat hyviä kavereita.

Viini on juotavissa jo nyt, mutta kestää hyvinkin viiden vuoden säilytyksen. Suositellaan avattavaksi vähintään kaksi tuntia ennen nauttimista ja käyttämään karahvia.

Maa : Espanja
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
20.90€

Tuottaja: Cava Guilera
Alue: Penedes
Tyyli: Kuiva kuohuviini
Rypäle: Xarel-lo
Alkoholi:12.5%
Hinta: 20.90 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on omenaa ja hentoa paahteisuutta. Hedelmäisessä maussa löytyy sitruunaa, greipin karvautta, mineraalisuutta ja aavistus paahteisuutta. Kuplat ovat pienet ja suutuntuma on kermaisen pehmeä. Miellyttävä hapokkuus ja erityisen pitkä ja intensiivinen jälkimaku. Tarkoitettu eritysesti ruokajuomaksi ja sopii erinomaisesti erityisesti grillattujen äyriäisten tai feta-salaatin kanssa nautittavaksi.

Maa : Espanja
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
47.70€

Tuottaja: Henri Goutorbe
Alue: Champagne
Tyyli: Kuiva rosésamppanja, Grand cru d’Ay
Rypäleet: 75 % Pinot Noir, 25% Chardonnay
Hinta: 47.70 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Täyteläinen paahteinen maku, jossa on selvästi marjaisuutta ja jälkimaussa aavistus mineraalisuutta. Suutuntuma runsas. Parhaimmillaan ruokajuomana.

Maa : Ranska
47.70€

Tuottaja: Henri Goutorbe
Alue: Champagne
Tyyli: Kuiva, täyteläinen vuosikertasamppanja
Vuosikerta: 2012
Rypäleet: 67 % Pinot Noir, 33 % Chardonnay
Hinta: 47.70 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Täyteläinen aromikas vuosikertasamppanja. Maussa on huomattavissa Pinot Noirin suuri osuus syvänä makuna ja hyvänä rakenteena. Chardonnay tuo makuun raikkautta ja vuosien säilytys autolyysin tuomaa paahteisuutta. Hyvä ja tasapainoinen kokonaisuus, joka on parhaimmillaan ruokaviininä kalan tai vaalean lihan kanssa.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
67.50€

Tuottaja: Henri Goutorbe
Alue: Champagne
Tyyli: Kuiva, täyteläinen prestige samppanja
Vuosikerta: 2008
Rypäleet: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Hinta: 67.50 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Spécial Club on täyteläinen vuosikertasampanja, jonka maku pyöreä ja paahteinen. Maussa on aistittavissa hedelmäisyyttä, lähinnä greippiä ja omenaa, paahdettuja manteleita ja aavistuksen mineraalisuutta. Hapot ovat hyvin tasapainoiset ja kuplat integroituneet.

Voimakas maku on parhaimmillaan ruoan esimerkiksi maksapateen, voimakasmakuisen kalan tai vaalean lihan kanssa. Viini kestää säilytystä ja sen maku kehittyy ainakin 5 – 10 vuotta.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
29.14€

Tuottaja: Champagne Pascal Walczak
Alue: Champagne
Tyyli: Intensiivinen roseeviini
Hinta: 29.14 EUR (alv 24%)
Vuosikerta: 2015
Rypäle: Pinot Noir
Alkoholi: 12 %
Myyntierä: 6 x 0,5 l pullon laatikko

Rose des Riceys on poikkeuksellinen roseviini, koska viini on kuorikontaktissa neljästä viiteen päivään. Osa rypäleistä poljetaan jaloin ja osa rypäleistä käy ehjinä. Lopputulos on huomattavan tumma ja makumaailma on hyvin lähellä punaviiniä.

Maussa on punaisia marjoja ja jälkimaku on huomattavan pitkä. Melko hapokkaana viininä soveltuu monenlaisen ruoan kanssa ja menee jopa punaisen lihan kanssa.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
30.90€

Tuottaja: Pascal Walczak
Alue: Champagne
Tyyli: Kuiva samppanja
Rypäleet: 75% Pinot Noir, 25% Chardonnay
Hinta: 30.90 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Tuoksussa on selvää paahteisuutta, aavistus vadelmaa ja pähkinää. Suutuntuma on pehmeä ja melko täyteläinen, kuplat ovat hyvin integroituneet. Maussa on eksoottisia hedelmiä ja paahtoleivän aromeja. Viini omaa hyvän rakenteen ja kokonaisuus on tasapainossa ja jälkimaku on melko pitkä ja moniulotteinen. Monikäyttöinen viini, joka sopii kermakastikkeessa tarjotun kalan kanssa, mutta venyy myös kermaisille jälkiruoille.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
16.99€

Tuottaja: Pascal Walczak
Alue: Champagne
Tyyli: Kuiva samppanja
Rypäleet: 75% Pinot Noir, 25% Chardonnay
Hinta: 16.99 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0.375 l pullon laatikko

Tuoksussa on selvää paahteisuutta, aavistus vadelmaa ja pähkinää. Suutuntuma on pehmeä ja melko täyteläinen, kuplat ovat hyvin integroituneet. Maussa on eksoottisia hedelmiä ja paahtoleivän aromeja. Viini omaa hyvän rakenteen ja kokonaisuus on tasapainossa ja jälkimaku on melko pitkä ja moniulotteinen. Monikäyttöinen viini, joka sopii kermakastikkeessa tarjotun kalan kanssa, mutta venyy myös kermaisille jälkiruoille.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
17.26€
Tuottaja: Chateau Chasserat Alue: Blaye, Cotes de Bordeaux Tyyli: keskitäyteläinen punaviini Vuosikerta: 2018 Rypäleet:  Merlot, Cabernet Sauvignon Hinta: 17.26 EUR (alv 24%) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on Merlot’lle tyypillistä hedelmäisyyttä, herkkusientä ja aavistus tammea. Suutuntuma on pehmeä ja samoin tanniinit. Maku on aika runsas ja jälkimaku on pitkä, mutta melko yksiulotteinen. Sopii hyvin punaisen lihan kanssa tarjottavaksi. Viini on valmista juotavaksi ja kestää noin 10 vuoden säilytyksen. Viinintekijä Franck alkoi valmistaa tätä viiniä vuonna 1996 ja nimesi sen isoisoisänsä mukaan, koska hän tavoitteli viiniä, joka tehtiin isoisoisän tyylillä. Viiniä on säilytetty 12 kk käytetyissä tammitynnyreissä.
Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
21.95€

Tuottaja: Chateau Chasserat
Alue: Blaye, Cotes de Bordeaux
Tyyli: täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2009
Rypäleet: min. 90% Merlot, Cabernet Sauvignon
Hinta: 21.95 EUR (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on jo ikääntymisen aromeja, lähinnä eläinperäisiä tuoksuja, ja mustia marjoja. Suutuntuma on täyteläinen ja tanniinit ovat pehmeät. Maku vastaa tuoksua ja keskipitkä jälkimaku on mausteinen. Viinissä on hyvät hapot ja se on tasapainoinen kokonaisuus. Sopii hyvin punaisen lihan kanssa tarjottavaksi. Viini on valmista juotavaksi ja se kestää vielä noin 10 vuoden säilytyksen.

Rypäleitä karsitaan kauden aikana kaksi kertaa ja taimea kohti jätetään vain kuusi terttua, jolloin hehtaarisato on alhainen. Viini käytetään alle 22 asteessa, jolloin hedelmälliset aromit tulevat voimakkaammin esiin. Viiniä on säilytetty 18 kk tammitynnyreissä, joista puolet on uusia ja puolet vuoden vanhoja. Lisäksi sitä säilytetään pullossa vähintään kaksi vuotta ennen kuin se päästetään myyntiin.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
27.35€

Tuottaja: Vignobles Feytit
Alue: Bordeaux – St. Emilion
Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2010
Rypäle: Merlot 100 %
Alkoholi:
Hinta: 27.35 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksu on hedelmällinen ja siinä on jo aistittavissa kehittymisen aromeja. Suutuntuma on erittäin täyteläinen, lihaisa, ja viinissä on pehmeät tanniinit. Viinin rakenne on huomattavan vahva. Maku on linjassa tuoksun kanssa ja siinä on kypsiä mustia marjoja, kirsikkaa, karhunvadelmaa ja luumua. Moniuloitteisessa jälkimaussa on myös mausteisuutta, tammea ja mineraalisuutta. Erittäin  hyvä viini punaisen lihan kanssa tarjottavaksi.

Viini on valmista juotavaksi, mutta kestää ainakin 20 vuoden säilytyksen.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
13.99€
Tuottaja: Podere La Castellaccia di Alessandro Tofanari Alue: Toscana Tyyli: Kuiva, aromikas valkoviini Vuosikerta: 2017 Rypäleet: Vernaccia Hinta: 13,99 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on hunajamelonia, eksoottisia hedelmiä ja yrttejä. Suutuntuma on melko runsas ja maku on intensiivinen. Hedelmäinen maku on runsas ja yrtit tulevat esiin. Viini on selvästi aromaattinen ja keskipitkässä jälkimaussa tulee esiin suolainen mineraalisuus. Viinissä on miellyttävä hapokkuus, joka on parhaimmillaan, kun viini on selvästi viilennettyä. Lämmetessään viinin aromaattiset maut voimistuvat ja hapokkuus vähenee. Viini toimii erittäin hyvin kasvisruokien kanssa ja yleisesti sanotaan, että Vernaccia sopii oliiviöljyä sisältävien ruokien kanssa. Sopii myös kalan tai vaalean lihan kanssa. Samoin toimii myös seurusteluviininä. Viini on tarkoitettu juotavaksi nuorena, mutta se kestää ongelmitta viiden vuoden säilytyksen.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto
26.13€

Tuottaja: Corte Lenguin

Alue:  Veneto – Valpolicella

Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini

Vuosikerta: 2015

Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara

Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Perinteinen Amarone, jonka tuoksussa on savua, nahkaa, luumua ja marjaisuutta. Viinin hyvin täyteläisessä moniulotteisessa maussa on muun muassa suklaata, kahvia, kirsikkaa, pippuria ja yrttejä. Suutuntuma on pehmeä ja tasapainoinen ja jälkimakua vahvistaa miellyttävät hapot.

Viiniä on kysytetty 36 kuukautta isoissa 2200 tai 4000 litran tammitynnyreissä. Viini on valmista juotavaksi, mutta kestää ainakin kymmenen vuoden säilytyksen.

Hinta: 26.13 € (alv 24 %)

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
31.14€

Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2015
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara
Hinta: 31,14 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin rypäleet tulevat La Coetan kukkulalta ja viini on tyypiltään moderni Amarone, jotka ovat tyypillisesti helpommin lähestyttävissä ja valmiimpia juotavaksi tullessaan markkinoille. Runsaassa tuoksussa on kirsikkaa, vaniljaa, mentolia ja kaakaota. Todella täyteläinen ja aavistuksen makea maku, jossa on vaniljaa, karvautta, suklaata, kirsikkaa ja mausteisuutta. Hyvin miellyttävä suutuntuma.

Viini sopii parhaiten punaisen lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa. Amarone on avattava mielellään vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua ja se maistuu parhaimmalta isoista laseista.

Viiniä on säilytetty 30 kuukautta 500 litran tammitynnyreissä, joiden sisäpinta on poltettu. Modernit Amaronet ovat heti nautittavissa, mutta omaavat perinteisten lailla todella pitkän säilytyspotentiaalin.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
21.03€

Tuottaja: Corte Lenguin 

Alue: Veneto 

Tyyli: Makea jälkiruokaviini 

Rypäle: Corvina Veronese, Corvione & Rondinella

Vuosikerta: 2018 

Hinta: 21.03 € (alv 24%) 

Sokeri: n. 120 g/l

Myyntierä: 6 x 0.5 l pullon laatikko

Recioto on tehty kuivatuista rypäleistä niin kuin Amarone ja 100 kilosta rypäleitä saadaan noin 20 litraa viiniä. Viinin annetaan käydä hitaasti viileässä ja käyminen keskeytetään, kun viinissä on sokeria jäljellä noin 100 g/l. Lopputuloksena on makea viini, jossa on paljon viinillisiä aromeja. Maussa on kuivattujen ja hillottujen marjojen ja hedelmien aromeja. Jälkimaku on huomattavan pitkä ja siitä löytyy suklaa aromeja. Viinin hapot ja alkoholi takaavat tasapainoisen kokonaisuuden.

Viini sopii erinomaisesti suklaan, leivonnaisten, sinihomejuuston ja kovin kypsytettyjen juustojen kanssa tarjoiltavaksi. Tarjoillaan aavistuksen viilennetynä (14 – 16 asteisena).

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
16.55€

Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto – Valpolicella
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2017
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara
Hinta: 16.55 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on aistittavissa tupakan, mentolin ja kirsikan aromeja. Tasapainoisessa maussa on runsautta ja sieltä löytyy niin kirsikkaa, mausteita, kahvia kuin karvautta. Suutuntuma on pehmeä ja pientä tanniinisuutta on aistittavissa. Jälkimaku on pitkä ja moniulotteinen. Viini on helposti lähestyttävissä ja kokonaisuus on todella miellyttävä. Ripasso toimii hyvin monen liharuoan kanssa ja sopii niin naudalle, lampaalle kuin riistalle kaveriksi. Viini on valmista nautittavaksi heti, mutta kestää jonkin verran säilytystä.

Viiniä on kypsytetty 12 kuukauden ajan 500 ja 2200 litran tammitynnyreissä.

Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
16.91€
Tuottaja: Corte Lenguin Alue: Valpolicalla Tyyli: Makea jälkiruokaviini Rypäle: 95 % Garganega, 5 % Trebbiano Alkoholi: 13,5 % Hinta: 16.91 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,5 l laatikko Intensiivisessä ja aromaattisessa tuoksumaailmassa on aprikoosin, ananaksen hedelmäistä tuoksua sekä hunajaa. Jälkimaku on pehmeä, lämmin ja pitkä. Tarjoilulämpötila 14-16 °C. Viini sopii mainiosti kovien  kypsien juustojen sekä mm. mantelisten leivonnaisten kera. Ja ihan vain sellaisenaan meditaatioviininä.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty
16.42€
Tuottaja: David Ermel & Fils Alue: Alsace Tyyli: Kuiva, hedelmäinen kuohuviini Rypäleet: Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Gris Hinta: 16.42 € (alv 24%) Alkoholi: 12% Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Viiniä on kypsytetty pullossa vähintään 18 kk hiivasakan päällä. Viinissä on hyvin integroituneet pienet kuplat, hedelmällinen ja raikas maku. Sopii hyvin tervetuliasjuomaksi kuin myös ruokajuomaksi.
Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
16.30€

Tuottaja: David Ermel & Fils
Alue: Alsace
Tyyli: Kuiva aromaattinen valkoviini
Vuosikerta:
Rypäle: 100 % Gewurztraminer
Alkoholi: 13%
Hinta: 16.30 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l laatikko

Tuoksussa rypäleelle tyypillinen aromaattinen ja kukkea tuoksu. Vaikka viini on kuivaa niin maku on lähempänä puolikuivaa. Maussa on kukkeutta, hedelmäisyyttä ja mausteisuutta. Viini sopii hyvin savustetun kalan, salaattien ja itämaisen ruoan kanssa.

Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty
Tyyli: Voimakas kehittynyt punaviiniAlue: PiemonteVuosikerta: 2003Rypäleet: 85 % Nebbiolo, 15 % VespolinaAlkoholi: 14 %Hinta 19.90 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on marjoja, lähinnä her Lue lisää
19.90€
Tuottaja: Domaine Chapelle Alue: Burgundi Tyyli: keskitäyteläinen, hienostunut punaviini Vuosikerta: 2006 Rypäle: Pinot Noir Alkoholi: 13 % Hinta: 31.00 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Lue lisää
31.00€
Tuottaja: La Valletta Alue: Toscana Tyyli: Hienostunut täyteläinen punaviini Vuosikerta: 2009 Rypäleet: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon Hinta: 28.50 EUR (alv 24%) Alkoholi: 14.5 % Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Dimezzo on hyv Lue lisää
28.50€
Tuottaja: Alario ClaudioAlue: PiemonteTyyli: Täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2018Rypäle: 100 % NebbioloAlkoholi: 14.5 %Hinta: 44.72 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0.75 l Viini on moderni Barolo, jonka väri on jo aavistuksen rusehtava Lue lisää
44.72€
Tuottaja: Alario ClaudioAlue: PiemonteTyyli: Täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2018Rypäle: 100 % DolcettoAlkoholi: 14.5 %Hinta: 37.70 € (alv 24 %)Myyntierä: 1 pullo (1.5 l) Viinin on väriltään tumma violetti ja sen tuoksussa on k Lue lisää
37.70€
Tuottaja: Podere La Castellaccia di Alessandro Tofanari Alue: Toscana Tyyli: Kuiva hedelmäinen valkoviini Vuosikerta: 2016 Rypäleet: Vernaccia Hinta: 14,99 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin väri on voimakkaan k Lue lisää
14.99€
Tuottaja: Barbier-LouvetAlue: ChampagneTyyli: Kuiva Blanc de Noirs -samppanja, 1er cruRypäleet: 100% Pinot NoirHinta: 30.90 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Dosage 9 g/l Tuoksussa on kypsää omenaa ja paahteisuutta Lue lisää
30.90€
Tuottaja: Baricci Colombaio MontosoliAlue: Toscana – MontalcinoTyyli: Keskitäyteläinen, kuiva punaviiniVuosikerta: 2019Rypäle: 100% SangioveseAlkoholi: 14,5 %Hinta: 24.49 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viini tuo Lue lisää
24.49€
Tuottaja: Domaine Begue-Mathiot Alue: Burgundi Tyyli: Kuiva täyteläinen valkoviini Vuosikerta: 2017 Rypäle: 100% Chardonnay Alkoholi:12.5% Hinta: 16.93 € (alv 24%) Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Valmistus: Kypsytetty terästank Lue lisää
16.93€
Tuottaja: Domaine BenedettiAlue: RhôneTyyli: kuiva roseeviiniVuosikerta: 2019Rypäleet: 100% CinsaultAlkoholi: 13.5 %Hinta: 12,99 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Miellyttävän hapokas luomurosé. Viini on kuiva, Lue lisää
12.99€
Tuottaja: Domaine Benedetti Alue: Rhône Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini Vuosikerta: Rypäleet: 75 % Grenache, 25 % Syrah Alkoholi: 13.5 % Hinta: 14,92 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoks Lue lisää
14.92€
Tuottaja: BerarteAlue: Rioja Alavesa D.O.CaTyyli: Keskitäyteläinen punaviiniVuosikerta: 2016Rypäle: 100 % TempranilloHinta: 14.26 € (alv 24%)Alkoholi: 13.5 %Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on kypsiä marjoja, Lue lisää
14.26€
Tuottaja: Cava GuileraAlue: PenedesTyyli: Kuiva kuohuviiniRypäle: Xarel-loAlkoholi:12.5%Hinta: 20.90 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on omenaa ja hentoa paahteisuutta. Hedelmäisessä maussa löytyy Lue lisää
20.90€
Tuottaja: Henri GoutorbeAlue: ChampagneTyyli: Kuiva rosésamppanja, Grand cru d’AyRypäleet: 75 % Pinot Noir, 25% ChardonnayHinta: 47.70 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Täyteläinen paahteinen maku, jossa on selvä Lue lisää
47.70€
Tuottaja: Henri GoutorbeAlue: ChampagneTyyli: Kuiva, täyteläinen vuosikertasamppanjaVuosikerta: 2012Rypäleet: 67 % Pinot Noir, 33 % ChardonnayHinta: 47.70 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Täyteläinen aromikas v Lue lisää
47.70€
Tuottaja: Henri GoutorbeAlue: ChampagneTyyli: Kuiva, täyteläinen prestige samppanjaVuosikerta: 2008Rypäleet: 70% Pinot Noir, 30% ChardonnayHinta: 67.50 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Spécial Club on täyteläine Lue lisää
67.50€
Tuottaja: Champagne Pascal WalczakAlue: ChampagneTyyli: Intensiivinen roseeviiniHinta: 29.14 EUR (alv 24%)Vuosikerta: 2015Rypäle: Pinot NoirAlkoholi: 12 %Myyntierä: 6 x 0,5 l pullon laatikko Rose des Riceys on poikkeuksellinen roseviin Lue lisää
29.14€
Tuottaja: Pascal WalczakAlue: ChampagneTyyli: Kuiva samppanjaRypäleet: 75% Pinot Noir, 25% ChardonnayHinta: 30.90 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Tuoksussa on selvää paahteisuutta, aavistus vadelmaa ja pähkinää. Lue lisää
30.90€
Tuottaja: Pascal WalczakAlue: ChampagneTyyli: Kuiva samppanjaRypäleet: 75% Pinot Noir, 25% ChardonnayHinta: 16.99 € (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0.375 l pullon laatikko Tuoksussa on selvää paahteisuutta, aavistus vadelmaa ja pähkinää Lue lisää
16.99€
Tuottaja: Chateau Chasserat Alue: Blaye, Cotes de Bordeaux Tyyli: keskitäyteläinen punaviini Vuosikerta: 2018 Rypäleet:  Merlot, Cabernet Sauvignon Hinta: 17.26 EUR (alv 24%) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on Me Lue lisää
17.26€
Tuottaja: Chateau ChasseratAlue: Blaye, Cotes de BordeauxTyyli: täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2009Rypäleet: min. 90% Merlot, Cabernet SauvignonHinta: 21.95 EUR (alv 24%)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on jo Lue lisää
21.95€
Tuottaja: Vignobles FeytitAlue: Bordeaux – St. EmilionTyyli: Kuiva, täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2010Rypäle: Merlot 100 %Alkoholi:Hinta: 27.35 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksu on hedelmällin Lue lisää
27.35€
Tuottaja: Podere La Castellaccia di Alessandro Tofanari Alue: Toscana Tyyli: Kuiva, aromikas valkoviini Vuosikerta: 2017 Rypäleet: Vernaccia Hinta: 13,99 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Viinin tuoksussa on hunajamelon Lue lisää
13.99€
Tuottaja: Corte Lenguin Alue:  Veneto – Valpolicella Tyyli: Erittäin täyteläinen punaviini Vuosikerta: 2015 Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & Molinara Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatik Lue lisää
26.13€
Tuottaja: Corte LenguinAlue: Veneto – ValpolicellaTyyli: Erittäin täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2015Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & MolinaraHinta: 31,14 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Lue lisää
31.14€
Tuottaja: Corte Lenguin  Alue: Veneto  Tyyli: Makea jälkiruokaviini  Rypäle: Corvina Veronese, Corvione & Rondinella Vuosikerta: 2018  Hinta: 21.03 € (alv 24%)  Sokeri: n. 120 g/l Myyntierä: Lue lisää
21.03€
Tuottaja: Corte LenguinAlue: Veneto – ValpolicellaTyyli: Täyteläinen punaviiniVuosikerta: 2017Rypäleet: Corvina Veronese, Corvione, Rondinella & MolinaraHinta: 16.55 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko Lue lisää
16.55€
Tuottaja: Corte Lenguin Alue: Valpolicalla Tyyli: Makea jälkiruokaviini Rypäle: 95 % Garganega, 5 % Trebbiano Alkoholi: 13,5 % Hinta: 16.91 € (alv 24 %) Myyntierä: 6 x 0,5 l laatikko Intensiivisessä ja aromaattisessa tuoksumaailmassa Lue lisää
16.91€
Tuottaja: David Ermel & Fils Alue: Alsace Tyyli: Kuiva, hedelmäinen kuohuviini Rypäleet: Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Gris Hinta: 16.42 € (alv 24%) Alkoholi: 12% Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko Viiniä on kypsytet Lue lisää
16.42€
Tuottaja: David Ermel & FilsAlue: AlsaceTyyli: Kuiva aromaattinen valkoviiniVuosikerta:Rypäle: 100 % GewurztraminerAlkoholi: 13%Hinta: 16.30 € (alv 24 %)Myyntierä: 6 x 0,75 l laatikko Tuoksussa rypäleelle tyypillinen aromaattine Lue lisää
16.30€