Viinivalikoimamme koostuu eurooppalaisten pientuottajien viineistä
Tuotevalikoimamme sisältää viinejä, joista tiedämme suomalaisten kuluttajien pitävän ja joiden uskomme sopivan suomalaisten ravintoloiden tarjontaan hinnoiltaan ja laadultaan. Pääpaino valikoimassamme on ruokaviineissä ja olemme valinneet kultakin tuottajalta viinejä, jotka ovat kohtuuhintaisia ja omaavat erinomaisen hinta-laatusuhteen.
Täydennämme valikoimaamme toisinaan erikoiserillä, ja mielellämme toteutamme asiakkaidemme toiveita tuotevalikoimamme kehittämisessä.
Makeat-kategoriasta löytyvät jälkiruokaviinien lisäksi myös tällä hetkellä myynnissä olevat suklaagrappa ja limoncello (Pisoni).
Â
Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Veneto
Tyyli: Makea jälkiruokaviini
Rypäle: Corvina Veronese, Corvione & Rondinella
Hinta: 25.16 € (sis. alv 25.5%)Â
Sokeri: n. 120 g/l
Myyntierä: 6 x 0.5 l pullon laatikko
Recioto on tehty kuivatuista rypäleistä niin kuin Amarone ja 100 kilosta rypäleitä saadaan noin 20 litraa viiniä. Viinin annetaan käydä hitaasti viileässä ja käyminen keskeytetään, kun viinissä on sokeria jäljellä noin 100 g/l. Lopputuloksena on makea viini, jossa on paljon viinillisiä aromeja. Maussa on kuivattujen ja hillottujen marjojen ja hedelmien aromeja. Jälkimaku on huomattavan pitkä ja siitä löytyy suklaa aromeja. Viinin hapot ja alkoholi takaavat tasapainoisen kokonaisuuden.
Viini sopii erinomaisesti suklaan, leivonnaisten, sinihomejuuston ja kovin kypsytettyjen juustojen kanssa tarjoiltavaksi. Tarjoillaan aavistuksen viilennetynä (14 – 16 asteisena).
Tuottaja: Corte Lenguin
Alue: Valpolicalla
Tyyli: Makea jälkiruokaviini
Rypäle: 95 % Garganega, 5 % Trebbiano
Alkoholi: 13,5 %
Hinta: 17.42 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 6 x 0,5 l laatikko
Intensiivisessä ja aromaattisessa tuoksumaailmassa on aprikoosin, ananaksen hedelmäistä tuoksua sekä hunajaa. Jälkimaku on pehmeä, lämmin ja pitkä. Tarjoilulämpötila 14-16 °C.
Viini sopii mainiosti kovien kypsien juustojen sekä mm. mantelisten leivonnaisten kera. Ja ihan vain sellaisenaan meditaatioviininä.
Puolimakea aromaattinen valkoviini
6 x 0,75 l pullon laatikko
100 % Gewurztraminer
Alc. 13 %
24.75 EUR (sis. alv)
Grand cru Gewurztraminer on vahva ja runsas puolimakea valkoviini, jonka tuoksussa ja maussa on eksoottista hedelmää, kukkeutta kuin mausteisuutta. Käy hyvin juotavaksi sellaisenaan kuin tarjottavana itämaisen ruoan, savustetun kalan tai hanhenmaksan kera.
Rypäleet tulevat vanhoista köynnöksistä, joilla on hyvin alhainen hehtaarisato. Tästä johtuen niiden maku on hyvin konsentroitunut. Viini on valmista juotavaksi, mutta sitä voi varastoida jopa kymmenen vuotta, jolloin sen maku kehittyy.
Tuottaja: Emilio Vada
Alue: Piemonte
Tyyli: makea, hieman kupliva valkoviini
Vuosikerta: 2020
Hinta: 14.38 eur (alv 25.5 %)
Rypäle: Moscato
Alkoholi: 4.5 %
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko
Viinin melko miedossa tuoksussa on kukkaisuutta, melonia ja persikkaa. Maku on hedelmällinen ja siinä on nektariinia, litsiä ja sitruunaa. Viinissä on hunajainen makeus ja raikkaat hapot tekevät siitä miellyttävän juotavan. Jälkimaku on pitkä ja siinä korostuu hedelmällisyys. Tasapainoinen tyylikäs viini joka sopii sellaisenaan nautittavaksi, mutta erityisesti myös pannacotan ja hedelmäisten jälkiruokien seuraksi. Viini on parhaimmillaan nuorena ja se kestää noin kolmen vuoden säilytyksen.
Moscato d’Asti on alueen erikoisuus, jota on alun perin tehty lounasviiniksi. Alhainen alkoholipitoisuus mahdollisti täysitehoisen työskentelyn myös iltapäivisin. Viiniä on käytetty myös seurustelujuomana ja aperitiivina. Viini käytetään viileässä luonnon hiivalla ja käyminen pysäytetään jäähdyttämällä ja viini suodatetaan ennen pullotusta. Viiniin jätetään siihen käymisen aikana lionnut hiilidioksidi ja pullossa on noin kahden barin paine.
Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Alkoholi: 17%
Hinta: 29.25 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 1 pullo, 0.5 l
Pisonin suklaagrappa (Cuor di Cioccolata) on tumman suklaan makuinen kermainen ja samettinen likööri. Suklaagrappa on parhaimmillaan viilennettynä, ja se sopii mainiosti myös lämpimänä tai kylmänä jälkiruokien kastikkeeksi, esim. kermavaahdon ja jäätelön kera.
Pakkauksen mukana tulee 8 pientä vohvelikuppia.
Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Makea jälkiruokaviini
Vuosikerta: 2005
Rypäle: 100 % Nosiola
Alkoholi: 12,5%
Hinta: 38.98 € (sis. alv 25.5 %)
Myyntierä: 1 x 0,5 l pullo
Luomuviini
Vino Santo tehdään Nosiola-rypäläistä, jotka annetaan kuivua syyskuun lopusta aina pääsiäiseen asti eli 6-7 kk. 100 kilosta rypäleitä saadaan noin 10 – 12 litraa viiniä. Kuivuneet rypäleet tuottavat hyvin sokerisen ja täyteläisen mehun jota käytetään jopa vuoden ajan. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään puolisen vuotta terästankeissa ja vuosia (yleensä vähintään 10 vuotta) tammitynnyreissä, jonka jälkeen vielä vähintään vuosi pullossa. Lopputuloksena on täyteläinen ja aromikas jälkiruokaviini, jonka maussa on eksoottisia hedelmiä, rusinaa, pähkinää ja paljon muita makuja. Viinit hapot tasapainottavat runsasta makeutta ja tekevät siitä loistavan jälkiruokaviinin.
Tuottaja: Pascal Walczak
Alue: Champagne
Tyyli: Makea väkevöity viini
Rypäleet: Pinot Noir & Chardonnay
Alkoholi: 18%
Hinta: 36.64 € (alv 25.5 %)
Myyntierä: 1 x 0,75 l pullo
Ratafia valmistetaan väkevöimällä toisesta ja kolmannesta puristuksesta tullut rypälemehu samppanjatisleellä. Tämän jälkeen se laitetaan vanhaan tammitynnyriin kypsymään.
Viini on selvästi makea ja maussa on kuivattuja hedelmiä, pähkinää ja marjaisuutta. Miellyttävä kokonaisuus, joka toimii hyvin aperitiivina, suolaisten juustojen ja jälkiruokien kanssa. Tarjoilulämpötila 8 – 10 astetta.