Aceto Balsamico Tradizionale Extravecchio
Modenalainen balsamiviinietikka
Kypsytetty 25 vuotta
100 ml
Käyttökohteet: Pastat, risotot, grillatut ja paahdetut kasvikset, savustettu lohi, pizza, sushi, carpaccio, kala, grillattu, paistettu ja keitetty liha, juustot, mansikat, tumma suklaa ja ruokailun lopuksi digestiiviksi
Perinteinen modenalainen balsamiviinietikka D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta). Vuodesta 2002 lähtien tuote on nauttinut Euroopan komission alkuperäisnimityksestä DOP, mikä asettaa tarkat säännöt tuotannolle. DOP balsamico valmistetaan ainoastaan keitetystä rypälemehusta, jota säilytetään vuosia puutynnyreissä, joissa se luonnollisesti paksunee ja saa aromaattisuutensa. Joka vuosi se siirretään tynnyristä toiseen ja puulaji vaihtuu, jolloin se saa aromeja niin tammesta, kirsikasta, kastanjasta, saarnista, mulperipuusta kuin katajasta. DOP balsamico täytyy pullottaa Giugiaron suunnittelemaan 100 ml:n pulloon, joka on numeroitu ja sinetöity. Vain kahta laatua saa myydä: “Affinato” kypsytetty vähintään 12 vuotta ja “Extravecchio” kypsytetty vähintään 25 vuotta. Ne ovat huomattavasti paksumpia ja makeampia kuin tavalliset modenalaiset balsamicot (IGP) ja niillä on hyvin moninaiset käyttökohteet.