Poggerino Chianti Classico Riserva

Poggerino Chianti Classico Riserva

Poggerino Chianti Classico Riserva

Tuottaja: Fattoria Poggerino

Alue: Toscana

Tyyli: Kuiva, täyteläinen punaviini

Vuosikerta: 2014

Rypäle: Sangiovese 100 %

Alkoholi: 14 %

Hinta: 31.30 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Poggerinon Riserva on täyteläinen ja moniulotteinen  Chianti Classico. Tuoksussa on yrttejä, lakritsaa ja kirsikkaa. Maussa on punaisia ja mustia marjoja, kirsikkaa, luumua ja karhunvadelmaa, lakritsaa ja mineraalisuutta. Tanniinit tuntuvat selvästi, mutta ne ovat kuitenkin pehmeät. Kokonaisuus on hyvin tasapainoinen ja jälkimaku huomattavan moniulotteinen. Täyteläisenä viininä sopii parhaiten punaisen lihan kanssa tarjottuna, mutta tyylikkäänä kokonaisuutena se ei ole liian hallitseva muunkaan liharuoan kanssa.

Viiniä on kypsytetty 18 kk suurissa tammitynnyreissä ja vähintään 12 kk pullossa. Viini on valmista juotavaksi, mutta muutaman vuoden säilytys tuo viinin potentiaalin paremmin esiin. Säilyvyyttä sille voi hedelmäisyytensä ja hapokkuuden puolesta luvata ainakin 10 vuotta.

Katso viininvalmistajan esittelyvideo viinistä 

Tuottaja: Fattoria Poggerino on 11 hehtaarin perhetila. Tilan isäntä Piero Lanza on enologi koulutukseltaan ja todellinen perfektionisti viinin tekemisessä. Tila on sertifioitu luomutila, mutta heidän omat vaatimuksensa on paljon korkeammalla kuin sertifikaatin. Tilalla on useampia Sangiovesen klooneja, jotta viinistä saadaan joka vuosi todella laadukas viini. Tila suosii klooneja, jotka tuottavat pienemmät rypäleet ja tertut, mikä mahdollistaa intensiivisen ja hyvärunkoisen viinin.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Luomuviljelty