Alario Claudio Barolo Sorano

Claudio Alario Barolo Sorano

Alario Claudio Barolo Sorano

Tuottaja: Alario Claudio
Alue: Piemonte
Tyyli: Täyteläinen punaviini
Vuosikerta: 2016
Rypäle: 100 % Nebbiolo
Alkoholi: 14.5 %
Hinta: 42.00 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0.75 l

Viini on moderni Barolo, jonka väri on jo aavistuksen rusehtava ja lasiin siitä jää pitkät jalat, mikä kertoo korkeasta uutospitoisuudesta. Tuoksussa on kypsiä hedelmiä, kirsikkaa, mausteisuutta, pähkinää ja maanläheisiä aromeja. Viinin maku on voimakas ja hyvin moniulotteinen. Maussa on aistittavissa happamia kirsikoita, marjaisuutta ja lakritsaa. Suutuntuma on pehmeä ja jälkimakua voimistaa miellyttävä hapokkuus. Viini tulee kalkki- ja rautapitoisesta maaperästä, joka tuo siihen moniulotteisuutta. Viiniä on kypsytetty 24 kk ranskalaisissa pienissä tammitynnyreissä ja sen jälkeen 12 kk isoissa tynnyreissä ja vielä 6 kk pullossa. Viinintekijä kuvaa viiniä maskuliiniseksi.

Viini sopii hyvin riistaruokien, kypsytettyjen juustojen ja punaisen lihan kanssa. Juotavissa heti, parhaimmillaan dekatoituna, mielellään 12 tuntia tai enemmän. Viini omaa erittäin pitkän säilytyspotentiaalin.

Tuottaja: Alario Claudio on pieni perhetila Piemontesta. Tila sijaitsee Diano D’Albassa, joka on yksi yhdestätoista Barolo-tuotantoalueen kylistä. Tila tuottaa korkealaatuisia viinejä n. 45 000 pulloa vuodessa.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty