Benedetti Côtes du Rhône Vieilles Vignes

Benedetti Côtes du Rhône Vieilles Vignes

Tuottaja: Domaine Benedetti

Alue: Rhône

Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini

Vuosikerta:

Rypäleet: 75 % Grenache, 25 % Syrah

Alkoholi: 13.5 %

Hinta: 14,92 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on tummaa kirsikkaa, hillottua mansikkaa, yrttejä ja häivähdys savua. Suutuntuma on täyteläinen ja hapot tuovat siihen miellyttävän raikkauden. Maku on tasapainoinen ja siitä löytyy kirsikkaa, pippuria, yrttejä ja aavistus aluskasvillisuutta.

Viinille on ominaista miellyttävä hapokkuus, jonka takia se sopii erittäin hyvin grilliruokien kanssa. Viini on parhaimmillaan, kun se tarjotaan aavistuksen viilennettynä (16 C). Juotavissa heti ja kestää ainakin parin vuoden säilytyksen.

Viini tulee aivan Chateauneuf-du-Pape-palstojen vierestä. 30 % viinistä on säilytetty 12 kuukautta 2 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä ja 70 % terästynnyreissä. Viiniä ei ole suodatettu joten siihen muodostuu luonnollisesti jonkin verran sakkaa.

Tuottaja: Domaine Benedetti kuuluu niihin tuottajiin, jotka ovat viljelleet viiniä ensin muille ja myöhemmin alkaneet valmistaa sitä omalla nimellään. Tilan perustaja Nicolas Benedetti saapui Ranskaan Italiasta vuonna 1930 ja löysi vaimon viinintekijäsuvusta. Nicolasin kuoleman jälkeen tila jaettiin kolmen sisaruksen kesken, josta Nöel Benedetti, nykyisen omistajan Christianin isä, peri 3,4 hehtaaria. Nicolas oli mukana osuuskuntatoiminnassa, mutta Christian päätti erota osuuskunnasta ja aloittaa viinin teon oman nimen alla vuonna 1997 otettuaan ohjat tilan toiminnasta. Tila on ostanut jonkin verran lisää viljelysalaa Côte-du-Rhônen ja Chateauneuf-du-Pape’n alueilta, mutta on vielä varsin pieni tuottaja (alle 10 ha). Tila siirtyi luomutuotantoon vuonna 2000. Luomuviljely on lähinnä tapa kunnioittaa maaperää ja varmistaa viinin korkea taso. Tilan viinit ovat erittäin laadukkaita ja yksiä parhaita hinnaltaan Chateauneuf-du-Pape’n alueella, esim. vuoden 2008 valkoinen CDP sai Guide Hachettessa korkeimman arvosanan (kolme tähteä ja sydän).
Maa : Ranska
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto