Emilio Vada Moscato d'Asti

Emilio Vada Moscato d’Asti

Emilio Vada Moscato d'Asti

Tuottaja: Emilio Vada
Alue: Piemonte
Tyyli: makea, hieman kupliva valkoviini
Vuosikerta: 2020
Hinta: 13.43 eur
Rypäle: Moscato
Alkoholi: 4.5 %
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Viinin melko miedossa tuoksussa on kukkaisuutta, melonia ja persikkaa. Maku on hedelmällinen ja siinä on nektariinia, litsiä ja sitruunaa. Viinissä on hunajainen makeus ja raikkaat hapot tekevät siitä miellyttävän juotavan. Jälkimaku on pitkä ja siinä korostuu hedelmällisyys. Tasapainoinen tyylikäs viini joka sopii sellaisenaan nautittavaksi, mutta erityisesti myös pannacotan ja hedelmäisten jälkiruokien seuraksi. Viini on parhaimmillaan nuorena ja se kestää noin kolmen vuoden säilytyksen.

Moscato d’Asti on alueen erikoisuus, jota on alun perin tehty lounasviiniksi. Alhainen alkoholipitoisuus mahdollisti täysitehoisen työskentelyn myös iltapäivisin. Viiniä on käytetty myös seurustelujuomana ja aperitiivina. Viini käytetään viileässä luonnon hiivalla ja käyminen pysäytetään jäähdyttämällä ja viini suodatetaan ennen pullotusta. Viiniin jätetään siihen käymisen aikana lionnut hiilidioksidi ja pullossa on noin kahden barin paine.

Tuottaja: Emilio Vadan tila sijaitsee Coazzolon kunnassa lähellä Monferraton ja Langhen viinialueita erottavaa rajaa. UNESCO on listannut nämä viinialueet maailmanperintökohteeksi. Emilio Vada tuottaa sijaintinsa vuoksi Moscato d'Astin lisäksi pieniä määriä Dolcetto d'Albaa ja Langhe Nebbioloa. Tilalla on 20 hehtaaria viiniviljelmiä, joista 19 on varattu Moscaton viljelyyn. Tila myi aikaisemmin kaikki rypäleensä, mutta tilan pojan valmistuttua enologiksi, he aloittivat oman viinin tekemisen. Ensimmäinen vuosikerta 2012 oli suuri menestys.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty