Franco Roero 213 Barbera d’Asti Superiore

Franco Roero 213 Barbera d'Asti Superiore

Tyyli: täyteläinen punaviini
Alue: Piemonte
Vuosikerta: 2019
Rypäleet: 100% Barbera
Alkoholi: 15 %
Hinta 21.95 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksusta löytyy hillottuja mustia marjoja, kirsikkaa, mausteisuutta ja kukkeutta. Viini on huomattavan täyteläinen ja intensiivinen. Viinin maku on jo aavistuksen kehittynyt ja hillotut marjat, kirsikka ja mustaherukka, pippuri ja balsamico tulevat esille. Jälkimaku on moniulotteinen ja siinä on aistittavissa nahan, suklaan, lakritsan ja paahdetun sokerin aromeja. Viinissä on pyöreät tanniinit ja selvät hapot.

Viini sopii erittäin hyvin erilaisten liharuokien kanssa, menee niin punaiselle lihalle kuin riistalle ja possulle.

Viini tulee yhdeltä palstalta (nro 213) ja köynnökset ovat yli 50 vuotta vanhoja, joten hehtaarisato on automaattisesti pieni ja maku on konsentroitunut. Viiniä on kypsytetty 18 kk isoissa tammitynnyreissä.

Tuottaja: Franco Roeron viinitla sijaitsee Zucchettossa, Montegrosso d’Astin alueella Piemonten henkeäsalpauttavan kauniin luonnon keskellä, joka vuonna 2014 julistettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Franco Roeron tila on perustettu vuonna 1894. Tila omistaa 15 hehtaaria viinitarhoja, joista 11 hehtaaria on Barberaa. Muut tilan viljelemät rypälelajikkeet ovat Grignolino, Dolcetto, Chardonnay ja Cortese. Tilan toiminnassa ovat mukana Franco Roeron lisäksi hänen vaimonsa Lucian ja poikansa Gianluca. http://www.francoroero.com/
Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty