François Schmitt Crémant Blanc de Noirs

Schmitt Cremant Bland de Noirs

François Schmitt Crémant Blanc de Noirs

Tuottaja: Domaine François Schmitt
Alue: Alsace
Tyyli: Kuiva, hedelmäinen kuohuviini
Rypäleet: 100% Pinot Noir
Hinta: 20.38 € (alv 24%)
Alkoholi: 12%
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on aistittavissa paahteisuutta. Ensimmäisenä makuna tulee omena, jota seuraa suun täyttävä runsas hedelmäinen maku, jossa on aavistus paahteisuutta. Suutuntuma on kermainen ja melko runsas. Viini on selvästi hapokas, mutta hapot ovat tasapainossa runsaan maun kanssa. Käy hyvin aperitiiviksi, mutta myös äyriäisten kanssa tarjoiltavaksi. Monikäyttöinen ja miellyttävä kuohuviini.

Viini on käytetty tammitynnyreissä ja sitä on kypsytetty pullossa hiivasakan kanssa vähintään kaksi vuotta, käytännössä aina yli kolme vuotta.

Tuottaja: Schmittin tarina on hyvin tyypillinen Alsacessa. Tilalla on useamman sukupolven historia viinin viljelystä vuodesta 1697 alkaen ja aikaisemmin se myi pääosin rypäleensä osuuskunnalle. François Schmittin aloittaessa viinintuottajana 1970-luvun alussa tilalla oli palstoja vain kolme hehtaaria Orschwihrissä. Varmistaakseen tilan jatkuvuuden hän osti lisää maata erityisesti Coteaux du Bollenbergin ja Grand Cru Pfingstbergin alueilta, jotka nyt muodostavat 80% tilan pinta-alasta. Vuosina 1984, 1995 ja 2004 tila investoi uusiin tuotantotiloihin. Tällä hetkellä Domaine François Schmittin viinitarhojen pinta-ala on 13 hehtaaria.Tila on luopunut rypäleiden myynnistä osuuskunnille, viljelee biodynaamisesti ja tekee viiniä vain omalla nimellään. Tila kunnioittaa maaperää ja viinit tehdään kasvuolosuhteille tyypilliseksi. Tilan viinit ovat korkealaatuisia, erittäin tyylikkäitä ja kunnioittavat alsace'laista perinnettä. Tilaa isännöi nykyään François'n poika Frédéric, joka on saanut enologin koulutuksen.
Maa : Ranska
Tuotantotapa: Biodynaaminen