Pisoni Rebo

Pisoni Rebo

Pisoni Rebo

Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Täyteläinen punaviini, luomu
Hinta: 23.48 EUR
Vuosikerta: 2014
Rypäle: 100 % Rebo
Alkoholi: 14 %
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Rebo on paikallinen rypäle, joka on Merlot’n ja Teroldegon risteytys. Rebo on vaikea viljeltävä, mutta oikein tehtynä se tuottaa todella vahvaa ja makurikasta viiniä. Viinin tuoksussa on marjaisuutta, lähinnä vadelmaa, ja orvokkia. Hedelmäisestä ja mausteisesta mausta löytyy mustaa kirsikkaa ja mustaherukkaa. Viinin hapot ovat pehmeät, mutta nuorena viinissä on melko paljon tanniinia, jotka iän myötä pyöristyvät miellyttävän pehmeiksi. Viini muistuttaa tyylillään Bordeaux’n viinejä. Todella runsas ja moniulotteinen maku, joka on parhaimmillaan punaisen lihan tai kypsytettyjen juustojen kanssa.

Viini on tarkoitettu juotavaksi heti, mutta vaatii parin tunnin avautumisen. Säilytyksen myötä viiniin tulee sikarilaatikon ja nahan aromeja. Kestää ainakin 10 vuoden säilytyksen.

Tuottaja: Pisonin viinitila sijaitsee upeissa vuoristomaisemissa Valle dei Laghin alueella Pergolesen kylässä lähellä Garda-järveä. Serkukset Marco ja Stefano Pisoni viljelevät biodynaamisesti mm. apunaan työhevoset ja tilan kaikki viinit ovat luomua. Tila tuottaa viinejä sekä perinteisistä natiivilajikkeista kuten Nosiola ja Teroldego että kansainvälisistä rypäleistä, mm. tilan huippuviineihin lukeutuva Sarica Rosso on Syrahin ja Pinot Neron sekoitus. Pisoni on yksi alueen Vino Santo Trentino DOC tuottajista. Vino Santo on makea jälkiruokaviini, jonka valmistuksessa käytetään pääsiäiseen asti kuivatettuja Nosiola-rypäleitä.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Biodynaaminen