Pisoni Teroldego

Pisoni Teroldego

Pisoni Teroldego

Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Keskitäyteläinen punaviini
Vuosikerta 2015
Rypäle: 100% Teroldego
Alkoholi 13,0 %
Hinta: 14.90 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Teroldego on paikallinen trentinolainen rypäle ja se on tunnettu myös nimellä Tiroldego, Tirolin alueen viini. Rypäle tuottaa melko happoisia ja marjaisia viinejä. Tuoksussa on löydettävissä kirsikkaa, karpaloa ja karhunvadelmaa.

Maku seuraa tuoksua ja viinin rakenne on hyvä. Viinissä on aavistus tanniinia ja viinistä löytyy luonnetta, ei siis mikään pliisu viini.

Viini on tarkoitettu juotavaksi melko nuorena, mutta kuitenkin se on syytä avata hyvissä ajoin ennen nauttimista, että kaikki aromit tulevat esille. Viini on parhaimmillaan pataruokien kanssa, mutta sopii myös esimerkiksi grillatun possun kanssa.

Viiniä on kypsytetty 12 kk tammitynnyrissä ja vähintään 6 kk pullossa.

Tuottaja: Pisonin viinitila sijaitsee upeissa vuoristomaisemissa Valle dei Laghin alueella Pergolesen kylässä lähellä Garda-järveä. Serkukset Marco ja Stefano viljelevät biodynaamisesti mm. apunaan työhevoset ja tilan kaikki viinit ovat luomua. Tila tuottaa viinejä sekä perinteisistä natiivilajikkeista kuten Nosiola että kansainvälisistä rypäleistä, mm. tilan huippuviineihin lukeutuva Sarica Rosso on Syrahin ja Pinot Neron sekoitus. Pisoni on yksi alueen Vino Santo Trentino DOC tuottajista. Vino Santo on makea jälkiruokaviini, jonka valmistuksessa käytetään pääsiäiseen asti kuivatettuja Nosiola-rypäleitä.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Biodynaaminen