Pisoni Vino Santo 2005

Pisoni Vino Santo 2005

Tuottaja: Pisoni
Alue: Trentino
Tyyli: Makea jälkiruokaviini
Vuosikerta: 2005
Rypäle: 100 % Nosiola
Alkoholi: 12,5%
Hinta: 38.00 € (alv 24 %)
Myyntierä: 1 x 0,5 l pullo
Luomuviini

Vino Santo tehdään Nosiola-rypäläistä, jotka annetaan kuivua syyskuun lopusta aina pääsiäiseen asti eli 6-7 kk. 100 kilosta rypäleitä saadaan noin 10 – 12 litraa viiniä. Kuivuneet rypäleet tuottavat hyvin sokerisen ja täyteläisen mehun jota käytetään jopa vuoden ajan. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään puolisen vuotta terästankeissa ja vuosia (yleensä vähintään 10 vuotta) tammitynnyreissä, jonka jälkeen vielä vähintään vuosi pullossa. Lopputuloksena on täyteläinen ja aromikas jälkiruokaviini, jonka maussa on eksoottisia hedelmiä, rusinaa, pähkinää ja paljon muita makuja. Viinit hapot tasapainottavat runsasta makeutta ja tekevät siitä loistavan jälkiruokaviinin.

Tuottaja: Pisonin viinitila sijaitsee upeissa vuoristomaisemissa Valle dei Laghin alueella Pergolesen kylässä lähellä Garda-järveä. Serkukset Marco ja Stefano viljelevät biodynaamisesti mm. apunaan työhevoset ja tilan kaikki viinit ovat luomua. Tila tuottaa viinejä sekä perinteisistä kotoperäisistä lajikkeista kuten Nosiola ja Teroldego että kansainvälisistä rypäleistä, mm. tilan huippuviineihin lukeutuva Sarica Rosso on Syrahin ja Pinot Neron sekoitus. Pisoni on yksi alueen Vino Santo Trentino DOC tuottajista. Vino Santo on makea jälkiruokaviini, jonka valmistuksessa käytetään pääsiäiseen asti kuivatettuja Nosiola-rypäleitä
Maa : Italia
Tuotantotapa: Biodynaaminen