Portinari Santo Stefano Soave

Portinari Santo Stefano Soave

Portinari Santo Stefano Soave

Tuottaja: Portinari
Alue: Soave (Veneto)
Tyyli: Runsas täyteläinen valkoviini
Vuosikerta: 2014
Rypäleet: 100% Garganega
Alkoholi: 14.5 %
Hinta: 22.39 € (alv 24 %)
Myyntierä:6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa tulee esiin selvä paahteinen pähkinäisyys ja vaniljaisuus. Suutuntuma ja samoin maku on huomattavan runsas. Maussa tulee esiin hillottu sitruuna, yrttisyys ja tammen mukanaan tuoma vanilja. Hapot ovat riittävät ja tekevät viinistä tasapainoisen.

Viini joka on parhaimmillaan vaalean lihan tai lohen kanssa.

Viiniä tehdään vain parhaina vuosina ja rypäleet korjataan myöhään, jolloin niiden sokeripitoisuus on korkea. Valmistuksessa käytetään Rational Dual Ripening -menetelmää. Viini käytetään tammitynnyrissä, jonka jälkeen se jätetään vielä kypsymään 18 kuukaudeksi hiivasakan päälle, joten viinissä on hyville kuohuviineille tyypillistä paahteisuutta. Lisäksi viiniä kypsytetään vielä vähintään puoli vuotta pullossa. Viini kestää huoleti vuosien säilytyksen.

Tuottaja: Portinarin viinitila sijaitsee Brognoligo di Monteforte d’Alponen kylässä, reilun 20 kilometrin päässä Veronasta. Perhetila on suhteellisen nuori, sillä Umberto Portinari aloitti viinin viljelyn ja valmistamisen 1980-luvun alussa. Nyt myös toinen sukupolvi on mukana toiminnassa, tytär Maria ja poika Silvio. He ovat innokkaina mukana kehittämässä toimintaa ja kansainvälistymistä. Viinitarhojen pinta-ala on varsin pieni, vain neljä hehtaaria. Tila omistaa kaksi palstaa: Ronchetto ja Albare. Vulkaanisen maaperän omaava Ronchetto sijaitsee etelään suuntautuvalla Soave DOC Classico alueeseen kuuluvalla kukkulalla, noin 150 metrin korkeudessa. Viiniköynnökset tarhalle on istuettu jo1960-luvulla. Albare sijaitsee tasangolla Alpone-joen itäpuolella, jossa maaperä on vanhaa savista joenpohjaa. Albaren viintarhoilla tila käyttää Rational Dual Ripening –tekniikkaa (DRR). Se tarkoittaa sitä, että rypäleitä kypsytetään kahdella tapaa: osan rypäleistä annetaan hieman ylikypsyä ja osan hieman kuivua. Rypäleiden kuivattaminen tapahtuu siten, että rypäleterttua kantava oksa katkaistaan ja se jätetään kuivumaan köynnöstä tukevien lankojen varaan vähintään kolmeksi viikoksi. Kuivattamisen pituus vaihtelee vuosittain sääolojen mukaan. Albaren tarhan rypäleistä valmistetaan Soave DOC Albarea ja Soave DOC Santo Stefanoa.
Maa : Italia
Tuotantotapa: Ei määritelty