Thomas Sancerre Silex

Thomas Sancerre Sil’ex

Thomas Sancerre Sil'ex

Tuottaja: Michel & Laurent Thomas
Alue: Loire – Sancerre
Tyyli: kuiva, täyteläinen ja raikas valkoviini
Vuosikerta:
Rypäle: Sauvignon Blanc 100%
Alkoholi: 13 %
Hinta: 22.50 € (alv 24 %)

Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viini saa mineraalisen makunsa maaperästä, jossa on piikiveä. Täyteläinen ja raikas maku, jossa on perinteiset Sauvignon Blanc  -rypäleen aromit herukka, ruoho ja sitrus. Melko voimakkaat sitrushappotyyppiset hapot, erittäin syvä maku ja pitkä jälkimaku. Valkoviinille poikkeuksellisesti tämä viini paranee avautuessaan ja dekantointikaan ei ole liioittelua. Tarjoillaan hyvin viilennettynä.

Kyseisen viinin vuosikerta 2010 voitti maailman parhaan Savignon Blancin tittelin Concours Mondial du Sauvignon 2012 -kilpailusta tammittamattomista alle 10 euron viineistä. Sen jälkeen viinin kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Viiniä tuotetaan vuosittain noin 6500 pulloa. Tämä on hyvä viini moneen käyttöön ja sopii erinomaisesti parsan seuraksi.

Tuottaja: Michel & Laurent Thomas on 17 hehtaarin perhetila Sancerresta. Michel perusti tilan vuonna 1946 ja poika Laurent on ollut vastuussa vuodesta 1970 lähtien. Tilalla on palstoja kaikilla Sancerrelle ominaisilla maaperillä, jotka jokainen tuo viiniin oman luonteensa. Tilan viinit ovat erittäin laadukkaita, josta osoituksena 2012 Concours Mondial du Sauvignon -kilpailun voitto omassa sarjassaan Sil’exillä ja lisäksi Sancerre Blanch sai kultamitalin. Menestyksen kääntöpuoli on asiakkaalla. Tilan viineistä on tullut niin suosittuja, että saatavuus on rajoitettu. Lyhyesti sanottuna, Thomas on oikea valinta perinteisen Sancerren ystävälle.
Maa : Ranska
Tuotantotapa: Ei määritelty