Ernesto del Palacio Verdejo Campano

Ernesto del Palacio Campano

Ernesto del Palacio Verdejo Campano

Tuottaja: Ernesto del Palacio
Alue: Toro D.O.
Tyyli: Runsas, hapokas, hedelmäinen valkoviini
Vuosikerta: 2019
Rypäleet: Verdejo
Hinta: 11.00 € (alv 24 %)
Myyntierä: 6 x 0,75 l pullon laatikko

Viinin tuoksussa on persikkaa, ruohoa ja yrttejä. Maku on hedelmäinen, lähinnä persikkaa, melonia ja päärynää. Mineraalisuus on alussa aavistuksen liitumainen, mutta vaihtuu jälkimaussa suolaiseksi. Viinin hapot tuovat mieleen sitruunan ja greipin. Jälkimaku on melko pitkä ja moniulotteinen ja lopuksi tulee vielä pieni yrittinen karvaus. Viini sopii hyvin erilaisten äyriäisten ja rasvaisten kalojen kanssa tarjottavaksi, mutta toimii myös kasvisruokien kanssa.

Viinin rypäleet poimitaan ilta- ja yöaikaan, että rypäle säilyttää raikkautensa. Samoin puristaminen ja lyhyt maseraatio tapahtuu kylmässä. Viiniä on kypsytetty neljä kuukautta hiivasakan päällä, mikä lisää viinin moniulotteisuutta ja tuo siihen voimakkaamman rakenteen.

Tuottajan nettisivuille

Tuottaja: Ernesto Del Palacio on perhetila, joka on aloittanut viinin viljelyn ja valmistamisen 1700-luvulla. Tilan tarhoilla kasvaa yli 100-vuotiaita köynnöksiä, sillä viinikirva ei tehnyt tuhojaan Toron alueella. Tila valmistaa n. 80 000 pulloa puna- ja valkoviiniä vuodessa.
Maa : Espanja
Tuotantotapa: Ei määritelty