Guilera Brut Nature Gran Reserva

guilera-brut-nature-gran-reserva

Guilera Brut Nature Gran Reserva

Tuottaja: Cava Guilera
Alue: Penedes
Tyyli: Kuiva kuohuviini
Vuosikerta: 2010
Rypäleet: 50% Xarel·lo, 40% Macabeo, 10% Parellada
Alkoholi: 12 %
Hinta: 18.97 € (alv 24%)
Myyntierä: 6 x 0.75 l pullon laatikko

Ei lisättyä sokeria
Viiniä on kypsytetty pullossa vähintään 84 kk

Tilan normaalivalikoiman hienostunein ja vahvin viini. Maku on täyteläinen ja moniuloitteinen. Siinä on selvästi havaittavissa autolyysin tuomat paahteiset ja kypsät aromit. Viini on huomattavan vahva rakenteeltaa, mutta samalla hienostunut maultaan. Kuplat ovat hyvin integroituneet ja suutuntuma on kermainen ja runsas jopa siinä määrin, että voisi melkein syödä. Pitkä, tasapainoinen ja moniuloitteinen jälkimaku. Todella monikäyttöinen niin tervetuliaisjuomana kuin äyriäisten, tapasten, paellan, kalojen ja grillatun vaalean lihan kanssa tarjoiltuna.

Viini toimii todella hyvin isosta lasista, jolloin maku avautuu nopeammin. Poikkeuksellinen viini positiivisessa mielessä monessa suhteessa, pärjää hyvin vuosikertasamppanjoille.

Tuottaja: Cava Guilera on pieni perhetila, joka on erikoistunut pitkään kypsytettyjen Cavojen valmistukseen. Tila viljelee kaikki rypäleet itse ja koko tuotanto on todella käsityötä, esim. tanssitus ja uudelleen korkitus tehdään täysin käsin. Tila on erityisen tarkka tuotteiden laadusta ja uskoo siihen, että pitkään ikäännyttäminen on ainoa mahdollisuus saada riittävän hyvää Cavaa aikaiseksi. Siinä missä 15 kuukautta normaalisti riittää Reserva-luokitukseen, Guileralla se on minimissään 24 kk ja käytännössä yli 30 kk eli Reserva on oikeastaan Gran Reservaa. Taasen Gran Reserva on tyypillisesti vähintään kuusi vuotta hiivojen päällä kypsytettyä, siis yli tuplasti minimivaatimuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tilan viinit ovat hyvin moniuloitteisia ja parhaita esimerkkejä hyvästä Cavasta. Cavan valmistus on alkanut vuonna 1927 ja nykyisen tilan suku on ostanut vuonna 1993. Viinin valmistuksesta vastaa nyt neljäs sukupolvi. Tila on nykyään sertifioitu luomutila, joskin se on viljellyt luonnonmukaisesti jo kymmeniä vuosia.
Maa : Espanja
Tuotantotapa: Sertifioitu luomutuotanto